.

Egy házból álló város AlaszkábanWhittier az alaszkai város, ami lényegében egy 14 emeletes házból áll: 

 

Ebben a 272 lakosú  városban az emberek, néhány kivétellel, mind ebben a tömbházban laknak.  Az épületben van az önkormányzat, a rendőrség, a postahivatal, a szupermarket, az uszoda és 150 lakás.  Az iskola az utca túloldalán van, aminek a 2019/2020-as tanévben 48 diákja volt.  Téli hidegben az utca alatti alagútban lehet átmenni a suliba.
A várost szárazföldön megközelíteni egy 1943-ban épült,azóta többször felújított alagúton lehet. Ennek az alagútnak az az érdekessége, hogy autók és vonatok is közlekedhetnek benne.

 

A város különlegessége a kikötő. Ennek vize a leghidegebb időszakban sem fagy be, rengeteg kis hajó van kikötőben.

 
A rendkívül kedvező adottságok miatt ezek a hatalmas tengerjáró hajók is ki tudnak kötni és az utasok megnézhetik  ezt a hegyek közt megbúvó egy házból álló várost.

A város története

A második világháború alatt az Egyesült Államok hadserege katonai létesítményt épített kikötővel, vasúttal a Whittier-gleccser közelében, a témaszpontot Camp Sullivannak nevezte el . 1943-ban elkészült  kikötő lett az Egyesült Államok katonái számára Alaszka bejárata.
A táborban egyre többen éltek, a tisztek magukkal hozták családjukat is. 1953-ban megépült a mára már üresen álló Buckner épület, amelyet az ott lakók "fedél alatti" városnak neveztek.
 
 
 Buckner Building 

A hidegháború idején ez az épületet kicsinek bizonyult és megépítették az 1957-ben átadott 14 emeletes Hodge Buldings tömbházat, amit ma Begich Towers-nek hívnak.


Begich Towers
 
Whittier több "leg"-el is büszkélkedhet. A Buckner és a Begich Towers az 1950-es években Alaszka legnagyobb épületei voltak. 
Ez a hely Alaszka és az Egyesült Államok legcsapadékosabb városa ahol télen a minusz 20 fok sem ritkaság.
A város teljes területe 51 km2, aminek 36%-a víz.  Anchorage-tól, Alaszka nagyvárosától 93 kilométerre van. A kikötőt 1960-ig kizárólag a hadsereg használta, majd megnyílt a polgári felhasználás számára.Anton Anderson alagút bejárata télen

Whittier-t nyáron kisrepülővel is meg lehet közelíteni, mivel létezik egy 451 méter hosszú kavicsos felületű kifutópálya. Télen ezt a kifutót nem tartják karban.


A reptér

 

1970 után népszerű turista célpont lett ez a vad hegyek közt lévő, de mégis tengerparton fekvő különös város, ami egész évben vonzza a turistákat.


Télen


Nyáron

Különös lehet az élet ebben az egy házból álló, mégis népszerű városban élni.

 


 


   

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china