.

Egy bálna gyomrában 40 kg műanyag hulladékot találtakA Fülöp-szigetek partja mentén, amely a világ egyik legszennyettebb területe, a biológusok a közelmúltban felfedeztek egy haldokló bálnát, amelynek a belsejében több mint 40 kilogramm műanyag szemetet találtak.A 4,69 méteres hím Cuvier-féle csőröscetet március 16-án, pénteken Mabini partján, a Compostela-völgyben, Davao város közelében találták meg.

A D 'Bone Collector Museum kutatói a helyszínre mentek, és kétségbeejtő állapotban találták meg a bálnát. A bálna lesoványodott és súlyosan kiszáradt és vért hányt. Végül az állat elpusztult, és a testét aznap este visszavitték a múzeumba. A csapat által végzett boncolás gyors választ adott arra, hogy mi okozta a bálna sorsát.

"Nem voltam felkészülve erre a műanyag mennyiségre," - nyilatkozta Darrell Blatchley, a D 'Bone Collector Museum alapítója. "40 kilogrammnyi rizses zsák, bolti szatyor, banán ültető táska és általános műanyag zacskók. Összesen tizenhat rizses zsák."

A Cuvier-féle csőröscet az egyik legszélesebb körben elterjedt csőröscetféle. A világ óceánjainak szinte minden részében megtalálhatók, a meleg trópusoktól a mérsékelt tengerekig, bár leginkább a mély, nyílt tengeri vizekben élnek szívesen.

A cetfélék nem isznak az óceánból, friss vizet abból az ételből szereznek, amit elfogyasztanak. Az elfogyasztott műanyag következtében a bálna súlyosan megbetegedett és kiszáradt, és elkezdett éhezni, és ez okozta a halálát. Blatchley megjegyzi, hogy a műanyag szemét a bálna belsejében elkezdett elmeszesedni.
 

A Fülöp-szigetek a világ egyik legnagyobb jogsértője, amikor az óceáni műanyag szennyezésről van szó. A 2010-es statisztikák azt mutatják, hogy a Fülöp-szigetek 0,75 millió tonna műanyagot juttatott a világ óceánjaiba, ami az összes ország közül a harmadik legnagyobb mennyiség. Tény, hogy a 10 legnagyobb műanyag szennyező ország többsége Délkelet-Ázsiában található.

Miután az állat vizsgálata befejeződött, a D 'Bone Collector Museum munkatársai azt remélik, hogy kiállíthatják a csontvázát egy erőteljes szimbólumként, hogy mekkora hatalmas problémát jelent a műanyag szennyezés

"Az elmúlt 10 évben 61 bálnát és delfint találtunk meg, melyek közül 57 halászhálók, dinamittal való halászás és a műanyag szemét miatt pusztult el," - mondta Blatchley. "Közülük négy vemhes volt."

"Ez így nem mehet tovább," - tette hozzá. "A Fülöp-szigeteknek tennie kell valamit, vagy semmi sem marad."

ujvilágtudat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china