.

Egy ausztrál cég megépítené a Titanic pontos másátA Mashable szerint egy ausztrál cég azt tervezi, hogy elkészíti az 1912-ben egy jéghegy miatt elsüllyedt híres óceánjáró, a Titanic majdnem teljesen pontos mását. A Titanic II-t 2018-ban bocsátanák vízre.A Titanic

Blue Star Line nevű hajóscég marketingigazgatója azt mondta, hogy az új hajó csak annyiban különbözne a régitől, hogy ezen természetesen lennének modern és az előírásoknak megfelelő mentőeszközök és mai technikával működő navigációs rendszer.

Az új hajó nagyjából 275 méter hosszú lesz, és kábé 40 ezer tonna. A belsejét pedig a XX. század elejét idézően rendezik be, ügyelve arra, hogy ez ugyanolyan legyen, mint az eredeti hajó belseje.

Az új Titanicban is lenne első-, másod- és harmadosztály, és ebbe is 840 kabint terveznek, ami elég 2400 utasnak és a 900 fős legénységnek.

Aki utazni szeretne az új hajón, az már most kezdjen el spórolni. Bár a Blue Star még nem jelentette be, mennyit kérne a jegyekért, van már, aki 1 millió dollárt is adna egy jegyért.

A Titanic II első útján várhatóan a kínai Csinagszu kikötőjéből hajózik majd Dubajba.


Számítógépes kép a tervezett új Titanicról


Az alábbi képeken a Titanic eredeti képei és mellette a Titanic II belsejének tervezett részletei


Az eredetiről készült korabeli rajz és a Titanic II belső terének látványterve


Az eredeti és az új kávézó


Az eredeti és az újra tervezett első osztályú szalonIlyen volt és ilyen lesz az első osztályú kabin


A kormányállásban modern műszerekkel navigálnak

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol