.

Dugó feletti haladó kínai buszKínában valóban elkészült a dugó felett haladó busz prototípusa, de hamar kiderült róla, hogy egyelőre a reklámon kívül nem sok mindenre jó.

 

Néhány hónapnapja vált világhírűvé az a busz, amelyet Kínában terveztek, és a dugóban ácsorgó autók felett halad. A hírek szerint Csinhuangtaóban el is kezdődött a Transit Elevated Bus névre keresztelt jármű közúti tesztje, ami igazából nem is busz, hiszen a sávok szélére szerelt síneken halad. A 22 méter hosszú, 7,8 méter széles és 4,8 méter magas jármű 300 utas szállítására alkalmas, de a későbbre tervezett 60 méteres szerelvény akár 1200-1400 utast is vihetne 40 km/órás sebességgel.

Nem sokkal a bemutató után máris felvetődtek érdekes kérdések a dugó felett haladó busszal kapcsolatban. Hogyan fordul, ha kanyarodik az út? Hogyan váltanak sávot az alá szorult autók? Mi lesz a magasabb járművekkel? És a felüljárókkal, közlekedési lámpákkal? Mostanra pedig kiderült, hogy a Transit Elevated Bus mintapéldánya bár tényleg megépült, de csak egy kicsit később fogja megreformálni a tömegközlekedést.

A gyártására kijelölt területen ugyanis még a gaz nő, így a prototípust egy rögtönzött csarnokban szerelték össze, amelyet egyenesen a bemutatóra kijelölt, használaton kívüli útszakaszra építettek. Ez az út 300 méter hosszú, és még egy megállót is építettek rá a beszálláshoz, de az egyik utas beszámolója szerint a jármű csak mintegy 50 métert tett meg rajta, és azt is kiábrándítóan lassan. Bár megvolt az ünnepélyes átadás, a vörös zászlós leleplezés konfettivel, de Csinhuangtao önkormányzatának közlekedésügyi felelőse egy rádióriportban bevallotta, hogy tesztről egyelőre szó sincs, és a különös jármű később is legfeljebb turisztikai látványosságnak lesz jó.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china