.

Drasztikus mértékben fogynak a vadon élő állatokA vadon élő állatok 60 százaléka eltűnt 1970 óta, a WWF jelentése szerint


A Természetvédelmi Világalap (WWF) nyilvánosságra hozta legújabb Élő Bolygó Jelentését, amely a Föld egészségének állapotát mutatja be, és meglehetősen szörnyű képet fest az emberiség növekvő lábnyoma által okozott károkról.
 
A WWF kétévente teszi közzé az Élő Bolygó Jelentéseit, és a 2016-os utolsó kiadásban a globális állati populációk jelentős csökkenéséről számolt be. A gerinces állatok száma több mint felére esett vissza 1970 és 2012 között. A jelentés arra figyelmeztet, hogy ha ilyen ütemben folytatódik az élővilág pusztulása, akkor az állatok mintegy 67 százaléka 2020-ra eltűnik. (1)

Az emberiség élelmiszer- és energiaigénye a leginkább károsító tényező, és a helyzet az elmúlt két évben sem javult. Az az igény, amellyel a bolygó természeti erőforrásait felhasználjuk az életmódunk fenntartására, továbbra is hatalmas károkat okoz a biodiverzitás számára világszerte

A WWF most azt mondja, hogy 1970 és 2014 között átlagosan 60 százalékkal csökkent az emlősök, a madarak, a halak, a hüllők és a kétéltűek száma.

Ez a szám a WWF Élő Bolygó Indexén alapul, amely a globális diverzitást követi nyomon, melynek keretében több mint 4000 gerinces faj 16704 különböző populációját figyelik.

Az élőhelyek elvesztése és degradációja, valamint a túlhalászás és a túlvadászás számít a legfőbb veszélyeztető tényezőnek az állatvilág számára. A jelentés azt is kimondja, hogy a Földön az elmúlt 30 évben a sekély vízi korallok mintegy 50 százaléka eltűnt, továbbá az Amazonas esőerdeinek 20 százaléka.
 
"Ez a jelentés egy hatalmas figyelmeztetés a számunkra," - mondja Carter Roberts, a WWF-US elnök-vezérigazgatója. "A túlélésünkhöz nélkülözhetetlen természeti rendszerek - az erdők, az óceánok és a folyók - továbbra is hanyatlóban vannak, a világ élővilága folyamatosan csökken. Mindez arra emlékeztet minket, hogy változtatnunk kell, itt az ideje, hogy egyensúlyba hozzuk a fogyasztást a természet igényeivel, és hogy megvédjük az egyetlen bolygót, amely az otthonunk."

A szomorú statisztikák ellenére a WWF rámutat arra, hogy még nincs túl késő változtatni a dolgokon, és hogy a természet védelme segít megvédeni az embereket is. A legfontosabb kihívás a fejlődéssel kapcsolatos megközelítés megváltoztatása, amely globális erőfeszítést igényel.

(1) - https://www.worldwildlife.org/pages/living-planet-report-2018    
ujvilágtudat
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china