.

Drágább mint a Tesla Model SEgy igazi autóipari különlegesség talált gazdára Dániában. Egész pontosan egy 1905-ben készült, elektromos (!!) Woods Queen Victoria Brougham kelt el 94.548 amerikai dollárért.

A képeken látható járgány rendkívül jól mutatja be számunkra, hogyan néztek ki az autók a 20. század elején, amikor a különböző technológiák küzdöttek a népszerűségért. Egyben azt is világossá teszi, hogy a benzin nem számított mindig egyeduralkodónak az autózás világában. A mai lítium-ion hajtotta, elektromos csodaverdák előtt is léteztek elektromos hajtású járművek. A 20. század fordulóján a benzin csak harmadik lehetett a gőz és elektromosság után – mind teljesítményben mind népszerűségben. A benzines kocsikat büdösnek és lassúnak bélyegezték, sőt még beindítani is nehéz és veszélyes volt. Arról nem is beszélve, hogy mindig meg kellett vásárolni az üzemanyagot a gyógyszertárban…

Ezzel szemben az elektromosság vonzó volt, főleg a középkorú nők körében. Az elektromos autók tiszták, csendesek és kényelmesek voltak, sőt fizikai erő sem kellett a beindításhoz és működtetéshez, szereléshez. Nem csoda hát, hogy 1900-ban már nagyjából 30.000 elektromos járgány volt forgalomban.

A képeken látható autót az 1899-ben alapított Woods Motor Vehicle Company gyártotta. Elvileg ez az egyetlen, máig megmaradt Queen Victoria a világon. Még mindig, 110 év elteltével is működik, vezethető állapotban van, köszönhetően a mai modern elemeknek.

A belseje arról árulkodik, hogy ez egy igazi kétüléses luxusjárgány lehetett anno. A belső teret ugyanis végig finom bőr borítja és még egy üveg váza is díszíti. A fülke teteje elhúzható, tehát akár kabrióként is szolgálhat. Az pedig, hogy akár 48 km/h-val is lehet vele közlekedni, egészen elképesztő adat a korához képest.


     www.autopista.es

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china