.

Drága lesz, de veszikLas Vegas-i elektronikai szakkiállítás egyik legfeltűnőbb elektromos autója az FF91, melyet már meg is lehet rendelni

 

A Faraday Future FF91 előrendeléséért 5000 dollárt, vagyis nagyjából 1,44 millió forintot kell kifizetni, de a pletykák szerint a végösszeg ennél jóval magasabb lehet.


FF91

Hétfőn mutatták be a nagyközönség számára az idei Las Vegas-i elektronikai szakkiállítás egyik legjobban várt autóját, az FF91-et. A kínai tulajdonosi héttérrel rendelkező Faraday Future által megálmodott kocsiról régóta mondogatják, hogy a Tesla igazi kihívója lehet, és ezt a fejlesztők által bejelentett teljesítménnyel sikerült is alátámasztaniuk. Az autót a bemutató óta lehet előrendelni, a számláló pedig igen szépen pörög.
 

Az autó 130 kWh-s akkumulátorcsomagot kapott, ami négy elektromotort hajt meg, összesen 1050 lóerő teljesítnénnyel.  Mindemellett 1800 Nm-es nyomatékot szabadít az aszfaltra, amit még a legvadabb sportkocsik is megirigyelhetnek.
2,39 másodperc alatt gyorsul 0-100 kiliméter/órás sebességre és hatótávja 605 km.  Gyártók szerint állandó 90 kilométeres sebességgel pedig 771 kilométeres távot teljesít a kocsi.


Az Electric Car Report beszámolója szerint a bejelentés utáni 36 órában mintegy 64 ezer darab kocsira adtak le előrendelést a leendő tulajdonosok, ami azt is jelenti, hogy óránként körülbelül 1777 modellre jelentkeztek be.


Az FF91 Las Vegasban

A SUV-ért előlegként 5000 dollárt, vagyis nagyjából 1,44 millió forintot kell kifizetni. A pletykák szerint az autó ára ennél jóval magasabb, sőt, a Tesláénál is jóval magasabb lehet. Az InsideEVs szerint nagyjából 150 és 200 ezer dollár között mozoghat majd a kocsi ára, ami forintra átszámolva jobb esetben is 43 millió forintot jelentene.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol