.

Dolgozik a rendőrségTerrorcselekményre készülhettek a Spanyolországban elfogott dzsihadisták


Három feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe a spanyol hatóságok Ceuta és Figueres városában pénteken, akik vélhetőleg terrorcselekmények elkövetésére készültek.

Terrorcselekményre készülhettek a Spanyolországban elfogott dzsihadisták
 
Spanyol biztonsági források szerint Ceutában elfogott két férfi az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követője, és régóta rokonszenvez a csoport által hirdetett radikális tanokkal.


A dél-európai ország belügyminisztériuma sajtóközleményében elmondta, hogy a gyanúsítottaknál lőfegyvert és késeket találtak.   

A ceutai radikális körökben zajló nyomozás eredményeként a hatóságok felfedeztek egy dzsihadista csoportot, amelynek tagjai összejöveteleiken követendő példaként beszéltek a világ különböző pontjain elkövetett terrorcselekményekről. A szélsőségeseket különösen a 2015. november 13-án végrehajtott párizsi merényletek érdekelték, amelyekhez hasonlót terveztek Spanyolországban.   

Eközben az ország északkeleti részén található Figueresben őrizetbe vettek egy holland papírokkal rendelkező marokkói állampolgárt, aki a napokban tért vissza Törökországból.

A férfi vélhetőleg az IÁ tagja, és terrorcselekmény elkövetésére készülhetett.

A szélsőséges elfogásában a holland hatóságok és különféle országok titkosszolgálatai segédkeztek - tette hozzá a spanyol belügyminisztérium.   

Spanyolország 2015-ben négyes szintűre emelte a terrorkészültséget. A hatóságok azóta 180 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe.

 

atv.hu/MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol