.

Cueva, de tesoro: Kincses barlangCueva del tresoro (Kincses barlang)

Malagához közeli Rincon de la Victória nevű városka híressége ez a barlangrendszer, amelybe a helyi legendák szerint, annak idején kalózok rejtették el rablott kincseiket. A barlang már régóta nem rejt kincseket, viszont vonza a turistáknat. (Talán abban reménykednek, valamely eldugott sarokban akad még néhány ott felejtett arany ékszer)
Nerja felé haladva, már az autópályán jelzik a barlang felé vezető utat. A jelzés alapján bejutunk Rincon de la Victoria nevû kisvárosba, ahol már nem olyan egyértelmű, merre kell menni. A központon áthaladva azt vesszük észre, hogy rossz irányba megyünk. A barlangot jelzõ táblák már visszafelé mutatnak.  Visszafordulva, a táblákat követve néhány perc alatt lehet elérni a jelzett helyre, ahol a parkoló van. A barlang helyett azonban a helyi rádió rádió épülete fogad. 

Senki ne veszítse el a kedvét, mert kiszállva a kocsiból és kicsit közelebb haladva az épülethez, megláthatjuk az Európa szerte híres barlang bejáratát jelzõ táblát. A barlang bejárata a rádió stúdiója mellett van. A továbbiakban már nincs probléma. Pénztár, idegenvezetõ 45 percenként.
Tessék belépni!

A barlang alaprajza

A hely a geológusok szerint azért különleges, mert több millió évvel ezelõtti magasabb tengerszint vájta ki a barlang mélyebben fekvõ részét, míg amagasabban felvő másik felét a befolyó csapadékvizek alakították.

A barlang hossza meghaladja a másfél kilométert. A termek, keskeny folyosók, a kis barlangi tó, kényelmes, kiépített úton, járható körbe.

A falakon a természet alkotta formáknak az ember adott neveket. Itt például egy medve készül kilépni odújából.

A tenger által kivájt barlangrész falai simák, míg a másik felén a sziklák éles szélekkel, cseppkõ képzõdményekkel rendelkeznek. 1951-ben õsi barlang rajzokat is felfedeztek egy jelenleg nem látogatható részen. A szakértõk valamilyen történet elbeszélését látják a rajzokban. Aztán az vagy úgy van, vagy sem. 
Még a XVIII. században is babonás tisztelet övezte a barlangot. Az emberek úgy hitték, a kalózok által megölt emberek szellemei laknak benne, amit jobb nagy ívben elkerülni. Mára egy egy jól kiépített turista látványosság, ahol nem kell félni a szellemektől. Még a jelen kor telhetetlen üzleti szelleme sem rémisztget, közepes áru a belépõ.


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol