.

Cueva, de tesoro: Kincses barlangCueva del tresoro (Kincses barlang)

Malagához közeli Rincon de la Victória nevű városka híressége ez a barlangrendszer, amelybe a helyi legendák szerint, annak idején kalózok rejtették el rablott kincseiket. A barlang már régóta nem rejt kincseket, viszont vonza a turistáknat. (Talán abban reménykednek, valamely eldugott sarokban akad még néhány ott felejtett arany ékszer)
Nerja felé haladva, már az autópályán jelzik a barlang felé vezető utat. A jelzés alapján bejutunk Rincon de la Victoria nevû kisvárosba, ahol már nem olyan egyértelmű, merre kell menni. A központon áthaladva azt vesszük észre, hogy rossz irányba megyünk. A barlangot jelzõ táblák már visszafelé mutatnak.  Visszafordulva, a táblákat követve néhány perc alatt lehet elérni a jelzett helyre, ahol a parkoló van. A barlang helyett azonban a helyi rádió rádió épülete fogad. 

Senki ne veszítse el a kedvét, mert kiszállva a kocsiból és kicsit közelebb haladva az épülethez, megláthatjuk az Európa szerte híres barlang bejáratát jelzõ táblát. A barlang bejárata a rádió stúdiója mellett van. A továbbiakban már nincs probléma. Pénztár, idegenvezetõ 45 percenként.
Tessék belépni!

A barlang alaprajza

A hely a geológusok szerint azért különleges, mert több millió évvel ezelõtti magasabb tengerszint vájta ki a barlang mélyebben fekvõ részét, míg amagasabban felvő másik felét a befolyó csapadékvizek alakították.

A barlang hossza meghaladja a másfél kilométert. A termek, keskeny folyosók, a kis barlangi tó, kényelmes, kiépített úton, járható körbe.

A falakon a természet alkotta formáknak az ember adott neveket. Itt például egy medve készül kilépni odújából.

A tenger által kivájt barlangrész falai simák, míg a másik felén a sziklák éles szélekkel, cseppkõ képzõdményekkel rendelkeznek. 1951-ben õsi barlang rajzokat is felfedeztek egy jelenleg nem látogatható részen. A szakértõk valamilyen történet elbeszélését látják a rajzokban. Aztán az vagy úgy van, vagy sem. 
Még a XVIII. században is babonás tisztelet övezte a barlangot. Az emberek úgy hitték, a kalózok által megölt emberek szellemei laknak benne, amit jobb nagy ívben elkerülni. Mára egy egy jól kiépített turista látványosság, ahol nem kell félni a szellemektől. Még a jelen kor telhetetlen üzleti szelleme sem rémisztget, közepes áru a belépõ.


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china