.

Csütörtöktől kötelező a maszk viselése SpanyolországbanMeghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban.


A kormányfő szerdán vitte a kongresszus elé javaslatát, mely végül nem 30, hanem mindössze 15 napos hosszabbításról szól, ugyanis csak ezzel a feltétellel tudta elnyerni a Ciudadanos nevű párt támogatását.


Pedro Sánchez miniszterelnök
 

Reggeltől estig zajlott a vita a parlamentben, az ellenzék élesen támadta a miniszterelnököt és kormány intézkedéseit. Végül kis többséggel, 177 igen, 162 nem szavazat, valamint 11 tartózkodás mellett Pedro Sánchez átvitte akaratát a kongresszuson, ami azt jelenti, hogy Spanyolország újabb 15 nappal toldja meg és június 7-ig fenntartja a világjárvány miatt elrendelt riasztási állapotot. Ez immár az ötödik sikeres szavazás volt a szükségállapot meghosszabbításáról.
 


Vita a parlamentben   Fotó: El Independiente
 
Kötelező lesz maszkot viselni holnaptól. Május 21-én lép életbe a kormány rendelete, amely megszabja, hogy a közutakon, nyilvános külterületen és zárt térben is fel kell venni az egészségügyi maszkokat abban az esetben, ha nem tartható fenn a 2 méteres távolság más emberektől. A szabály a 6 évnél idősebbeket kötelezi, a kisebbeknek csak ajánlott a védőeszköz használata.

A rendelet alól mentesülnek a légzési nehézséggel küszködő emberek, továbbá a fogyatékkal élők és azok is, akik olyan tevékenységet végeznek, mely kizárja a maszkok használatának lehetőségét. Emellett vis maior esetekben is mentesülhetünk a szabály alól. Akit az előírások megszegésén kapnak rajta, az minimum 600 eurós bírsággal számolhat a közlönyben megjelent tájékoztatás szerint


Ha beteg ha nem, hordani kell   Fotó: La Vanguardia.

A bevándorlási minisztérium automatikusan meghosszabbítja 6 hónappal az országban tartózkodó külföldiek tartózkodási és munkavállalási engedélyét. A szükségállapot miatt nem kell újabb kérelmet benyújtaniuk azért, hogy Spanyolországban maradhassanak. Az erről szóló rendelet a csütörtöki közlönyben jelenik meg.

Forrás: Infovilág

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol