.

A COVID-19 mégiscsak egy laborból szabadulhatott elAz új koronavírus nem természetes úton került át állatról emberre


A koronavírus eredetét kutatva huszonhat tény alapos megvizsgálása után az amerikai kutató, Steven Quay állítja, hogy az új koronavírus nem természetes úton került át állatról emberre, s hogy „semmi kétsége nincs afelől, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el".

A január 29-én publikált tanulmányában Dr. Steven Quay azt állítja, hogy 98,8% a valószínűsége annak, hogy a vírus, ami a Covid-19 néven ismert fertőzést okozza, laboratóriumból ered, közölte az Associated Press idézve a Zenodo tudományos lapban publikált tanulmányból. A Zenodót a svájci székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) üzemelteti, és a weboldalon bárki szabadon publikálhatja kutatási eredményeit. Dr. Quay kutatásának a célja a SARS-CoV-2 vírus eredetének a meghatározása volt. 
 

A KUTATÁS SORÁN QUAY 26 TÉNYEZŐT ÉS FÜGGETLEN FORRÁSOKBÓL SZÁRMAZÓ BIZONYÍTÉKOT VIZSGÁLT MEG SZISZTEMATIKUSAN, EZEK ALAPJÁN VONTA LE A KÖVETKEZTETÉST, HOGY 98,8 SZÁZALÉK A VALÓSZÍNŰSÉGE A LABORATÓRIUMI EREDETNEK, ÉS CSAK 0,2 SZÁZALÉKNYI ESHETŐSÉG VAN ARRA, HOGY A VÍRUS EGY KLASSZIKUS ZOONÓZIS ESETE (ZOONÓZIS: ÁLLATRÓL EMBERRE TERJEDŐ VÍRUSFERTŐZÉS). 


„Mint sokakat, engem is óvatosságra intett a WHO és a kínai tudósok és orvosok között fennálló erős érdekkülönbség, amely akadálya lehet egy objektív vizsgálatnak a vírus eredetét illetően" – nyilatkozta Quay.
Az amerikai kutató elmondta, hogy azon koronavírusok eredetének a tanulmányozása, amelyek korábban az emberiséget sújtották, sokkal kevesebb időt vettek igénybe. Mindössze néhány hónapra volt szükség ahhoz, hogy a vizsgálatot végző szakemberek meg tudják állapítani, hogy az afrikai cibetmacskából (a ragadozó mongúzfélék közeli rokona) származó vírus okozta a 2003-as koronavírus-jeseteket, és szintén néhány hónapba telt, amíg 2015-ben megállapították, hogy a tevéből ered a MERS, azaz a légúti megbetegedéseket okozó koronavírus. Mindkét járvány esetében a gazdaszervezet azonosítása után a kutatók a gazdaszervezet és az ember közötti u.n. közvetítő szervezetet is meg tudták határozni. 

A COVID-19 JÁRVÁNY ESETÉN AZONBAN MÁR 13 HÓNAPJA NEM TALÁLJÁK A KUTATÓK SEM A GAZDAÁLLATOT, SEM AZ EMBERNEK TÖRTÉNŐ ÁTADÁSBAN ÖSSZEKÖTŐSZEREPET JÁTSZÓ KÖZVETÍTŐT – magyarázta videoüzenetében Quay az egyik általa vizsgált tényezőt a 26 közül. 

Csak tudományosan alátámasztott bizonyítékokat elemeztem, és csak óvatos, konzervatív becsléseket végeztem, de ezzel együtt ki merem mondani, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el" - állítja Quay.
 
Pásztázó elektronmikroszkóppal készített felvétel egy erősen fertőzött sejtről  FORRÁS: AFP/HANDOUT

Quay 193 oldalas, bayesiánus statisztikai metodológiával készült tanulmánya a Zenodo honlapján érhető el és tölthető le angol nyelven. Steven Quay számos egyéb tanulmány szerzője, 87 szabadalom tulajdonosa, 7 gyógyászati termék feltalálója, amelyeket az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal is engedélyezett és szerzője a koronavírus idején hasznos orvosi tanácsokat tartalmazó könyvnek is.

Kína tagadja, hogy a vírus laboratóriumból szabadult volna el

Már több más kutatói is a vuhani virológiai kutatóintézettel hozta összefüggésbe az új koronavírus eredetét. Donald Trump is számos alkalommal hangoztatta azonos meggyőződését. Kína azonban a mai napig tagad minden erre vonatkozó vádat.

Január 23-a óta a WHO szakértőkből álló csoportja vizsgálódik Kínában, hogy meghatározzák a Covid-19 vírus és járvány eredetét. A WHO szakértői csoportja is kézhez kapta Dr. Quay tanulmányát.


Forrás: Origo

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol