.

Címszavakban néhány híres hely SpanyolországbanDelina.hu  Szerző: Hayer Rolland
 

Spanyolország 505 000 km2 területen fedi fel természeti és kulturális sokszínűségét. Fényes és büszke képet mutat Sevilla és Barcelona városa, lélegzetelállító szépségével tárul fel a Pireneusok hegyi világa, élénk és eleven élet zajlik a Costa Brava strandjain, míg az Alhambra és a Mezquíta mesés pompájával ejti ámulatba a látogatókat.Sagrada Familia Barcelona

Barcelona: A tervek összetettsége miatt rendkívül lassan épült, jelenleg is munkálatok folynak rajta, elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz. Antonio Gaudi 1883-ban kapott megbízást a templom építésére, befejezését 2025-re tervezik

Altamira-barlang: Nem ok nélkül viseli az észak-spanyol kantábriai Altomira-barlang „a kőkor Sixtus-kópolnája" címet. Az 1879-ben felfedezett őskori festmények művészettörténeti szempontból felbecsülhetetlen értékűek, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította őket. A látogatók a barlangok pontos utánzatában csodálhatják meg a lebilincselő állatmotívumokat és szénrajzokat.

Baiona: A portugál határtól mindössze 40 km-re található Baiona két szempontból is profitál fekvéséből: az Atlanti-óceán partján elterülő településként csodálatos strandjaival és fürdési lehetőségeivel csalogat, másrészről a szomszédságában lévő bortermő vidék, a Rias Baixas borkóstolóval egybekötött kirándulásokat tesz lehetővé.

Picos de Európa: A 2600 méteres meredek sziklafalak a Picos de Európa Nemzeti Parkban az olaszországi Dolomitokra emlékeztetnek. Sűrű erdők, gleccserek, gazdag állat- és növényvilág csalogatja a természet kedvelőit, akik szeretnék felderíteni az Asztária északi határvidéke és Kantábria között húzódó nagyszerű magashegyvidéki tájat.

Burgos: A kasztíliai város, Burgos központja vitathatatlanul a gótikus Santa Mario-katedrális. A hatalmas külső homlokzat és a tornyok már önmagukban is hatásosak, a székesegyház belsejének pompája és művészi díszítettsége pedig valósággal ámulatba ejti a látogatót. Itt található egy hatalmas kupolaboltozat alatt El Cid spanyol nemzeti hős sírja.

Pamplona: Pamplona világszerte a kötöttségek nélküli ünneplés és életöröm szimbóluma lett. Ezt az image-t a navarrai város Spanyolország legnagyobb népünnepélyének, a Sanferminesnek köszönheti. Nyolc napon keresztül zajlik az óvároson keresztül a híres bikafuttatás véget nem érő ünneplés és dorbézolás kíséretében. Ennek tekintetében csaknem feledésbe merülnek a vonzó terek, sétányok és kulturális centrumok.

Poblet: A Costa Dorada hátterében egy csodálatos magaslatán fekszik a cisztercita kolostor, Poblet, ami a virágzó középkorban az aragóniai királyok temetkezési helyéül szolgólt. A román, gótikus és barokk stílus keveredése, valamint a szigor és józanság ideáljának tükröződése a templom békéiében Poblet egyedülálló épületének meghatározó elemei.

Montserrat: A bizarr formájú Montserrat hegymasszívumba, Barcelonától mindössze 35 km-re északra épült a Montserrat kolostor 725 m magasságban, ahonnét lenyűgöző látvány tárul elénk. A látogatók rohamai ellenére, akik Katalónia védőszentjéhez, a Fekete Madonnához zarándokolnak, egyedülálló hely a nyugalom és elmélkedés számára.

Tossa de Mar: Kanyargós, part menti úton közelíthetjük meg a Barcelonától északra lévő Tossa de Mart. Az egykori római Villa Vella település antik alapjaira épült óváros hatalmas erődítményével egészen különleges vonzerőt kölcsönöz a kedvelt fürdőhelynek. A számos eldugott utcácskában bárok és éttermek hívogatnak maradásra.

Ordesa és Monté Perdido Nemzeti Park, Pireneusok: A spanyol Pireneusok a természet kedvelőinek paradicsoma. A magashegység központjában terül el az Ordesa és Monté Perdido Nemzeti Park. A15 500 ha területen gleccsereket, mély szakadékokat, ritka állatfajtákat és dús növényzetet talál az érintetlen és sokszínű természeti rezervátumot kereső látogató.

Córdoba: Az andalúziai város, Córdoba több mint 250 éven keresztül a mór Spanyolország központja volt, és az arab uralom alatt a nyugati világ legnagyobb és leggazdagabb városává avanzsált. Ennek a fényes korszaknak a leghíresebb emléke a mecset-katedrális - röviden Mezquíta. Egykor akár 25 000 hívő is egybegyűlt ebben a pompás épületegyüttesben a pénteki imára.

Forrás: delina.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china