.

Búcsuznak a KLM-től az utolsó MD-11-es gépek
Emlékezetes nap lesz a repülés történelmében  október 25, ugyanis ekkor indul útjára  Amszterdamból a holland királyi légitársaság utolsó McDonnell Douglas MD-11-es menetrendszerinti járata a kanadai Montréal városába.

A légitársaság összesen 10 darab MD-11-est üzemeltetett, melyek közül a legidősebb példány 1993. december 7-én került átadásra, és a PH-KCA lajstromjelet kapta.
Jelenleg viszont már csak három aktív gép található a flottában, melyek a vállalat kanadai desztinációira közlekednek, mint például Montréal, vagy Toronto. A típus kivonása a repülőgépek magas életkora miatt szükséges, valamint az egyre növekvő üzemeltetési költségek is nagy szerepet játszanak benne.Az MD-11-esek három hajtóművel vannak felszerelve, ami miatt fogyasztása nagyobb, mint a modernebb utasszállítóké. A harmadik erőforrás, mely a függőleges vezérsíkba lett telepítve egyben a típus különleges ismertetőjele is.

A KLM új utasszállító repülőgépei, mint például az Airbus A330-300-as, és a Boeing 777-300-as típusok érkezése miatt vált elkerülhetetlenné az ikonikus "Tri-Holer", azaz a három hajtóműves repülőgépek leselejtezése. A jelenleg üzemelő példányok ily módon már nem sokáig lesznek az égbolt díszei, és a végső búcsú után sajnálatos módon az Egyesült Államokba repülnek szétbontásra.

A királyi vállalat szeretne méltó módon búcsúzni a szeretett repülőgépeitől, így három darab búcsúrepülést is szervez azok számára akik még utoljára szeretnék érezni, hogy milyen is a világ utolsó utasszállító MD-11-es gépén utazni.

A PH-KCK lajstromjelű MD-11-es Amszterdam repülőterén. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
A PH-KCK lajstromjelű MD-11-es Amszterdam repülőterén. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu)

A járatok november 11-én fognak indulni Amszterdamból, majd körülbelül egy egyórás repülés után ugyanoda fognak visszatérni. A jegyeket 111 euróért értékesítették. A múlt idő nem véletlen, ugyanis az árusítás meghirdetett időpontján, 2014. szeptember 16-án, mindössze három perc kellett ahhoz, hogy az összes ülőhely beteljen a járatokon.

Ez is azt támasztja alá, hogy mennyire közkedvelt a McDonnel Douglas MD-11-es, és hogy ismét egy nagyszerű típusnak int búcsút az ipar, mely szolgálata alatt több millió utast juttatott el a légitársaság célallomásaira.


Airportal

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china