.

Brutálisan látványos videó arról, hogy milyen kis porszemek vagyunk a világegyetemben!Soha ilyen látványos animáció nem készült még arról, hogy milyen parányi részei vagyunk a nagy egésznek az univerzumban. Lélegzetelállító videó arról, hogy mekkora is a Föld a világegyetemben, és mekkora a világegyetem maga, egészen a multiverzumokig.

Az Augusztus elején közzétett animáció szerényen szólva is grandiózus. Az embert már egy irodai székben is szinte összeroppantja, ahogy feltárulnak előtte a kozmosz dimenziói.

A skála a 3500 kilométer átmérőjű Holddal kezdődik, innen lépésenként jutunk el a közel 13 ezer kilométer átmérőjű Földig, majd sorra jönnek a nagyobb bolygók és csillagok.

Ahogy haladunk, egyre elképesztőbb méretek jelennek meg. Jupiter 150 ezer kilométer, Nap 1 millió 400 ezer kilométer, míg az UY Scuti vörös szuperóriás már 2,5 milliárd kilométer átmérőjű.
 


<iframe width="702" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/GoW8Tf7hTGA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Ezután már ésszel felfoghatatlan távolságok, fénynapok és fényévek következnek, amiket minden túlzás nélkül könnyebb kimondani, mint elképzelni.

Több százmilliárd csillag van a galaxisunkban, többségük körül legalább egy bolygó kering. A tejút központját a Nap 240 millió év alatt kerüli meg.

Az animáció még a multiverzumok világába is betekintést nyújt a videó végén. Igazán csak ekkor ér minket a döbbenet, hogy mekkora elemei is vagyunk a világmindenségnek.

A videó kapcsán még az is felmerülhet az emberben, hogy talán az egész világ, a hatalmas “buborék” melyben élünk, egyetlen sejt egy parányi része egy másik világban.

Hogy így van-e, azt senki sem tudja. Ahogyan azt sem, hogy az ismert világ határán túl van-e valami, és ha van, akkor mi az.

Csak azt tudjuk, hogy rengeteget kell még tanulnunk arról, hogy hol a helyünk az univerzumban…

világtitkai.com

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol