.

A britek egyre kevesebbet járnak kocsmábaAz utóbbi bő harminc évben a negyedével esett a pubok száma Nagy-Britanniában, így már alig 50 ezer kocsma van a szigetországban - derül ki a Brit Sör és Pub Szövetség friss adataiból. Mindez azért érdekes, mert ezzel párhuzamosan Nagy-Britannia népessége 17%-kal emelkedett.Az ilyen patinás pubok is megérzik a sörivók elmaradását
 
Az Economist legfrissebb számában idézik a brit szövetség adatait, melyek szerint 2015-ben már csak 50 800 pub volt Nagy-Britanniában, miközben 1982-ben ez a szám még 67 800 volt. A lap összefoglalója szerint mindez a fogyasztói szokások megváltozásával magyarázható. A sörfogyasztás ugyanis 1979-ben érte el a csúcsot, utána sokáig stagnált, majd 2003 óta meredeken esik. Közben egyre több angol váltott borra a tradicionális sörről, mások pedig csak simán kevesebbet isznak, mint korábban. Utóbbiban szerepe lehetett a sör árának intenzív emelkedésének, ami részben az adóteher növekedésével magyarázható. A szakszövetség adatai szerint 2006-ról 2015-re 67 pennyről 102 pennyre nőtt egy korsó sör adója.
A legfeltűnőbb a tendencia Londonban, ahol tizenöt év alatt 2001 és 2016 között 4835-ről 3615-re esett a pubok száma. A város 32 kerületéből 31-ben kevesebb lett ez alatt a kocsma, az egyetlen kivétel Hackney volt.

Több oka lehet annak, miért zárt be egyes kerületekben több pub, mint máshol - mutatta ki tanulmányában Noah Carl, az Oxford Egyetem szakembere. Az egyik ilyen ok az ingatlanárak emelkedése, ami egyre több tulajdonost ösztönzött arra, hogy eladja a pubnak helyt adó épületet, és helyette lakásokat vegyenek a gyorsabb profit érdekében. A másik lehetséges ok a demográfia, Carl kutatása szerint azokban a körzetekben, ahol gyorsabban nőtt a muszlim népesség száma, nagyobb eséllyel zártak be a pubok, mivel a muszlimok vallási okból nem fogyasztanak alkoholt. Az Economist saját számításai szerint a muszlim lakosság egy százalékos emelkedése ugyanekkora csökkenést okoz a kocsmák számában, példaként hozzák fel Newham példáját, ahol az utóbbi 15 évben 35%-ra emelkedett a muszlimok aránya, amivel párhuzamosan a pubok fele bezárt.

 Bezárt pub
 
Az Economist kiterjesztette a kutatást Nagy-Britannia többi részére, és arra a következtetésre jutottak, hogy a fenti okok közül az ingatlanárak változása egyáltalán nem volt hatással a pubok számára, a demográfiai változások pedig minimális korrelációt mutatnak.

A gazdasági lap azt állapította meg, hogy a városon belüli elhelyezkedés is jelentős szerepet játszik abban, ki tud talpon maradni a piacon. London központi részén például sokkal nagyobb az esély a túlélésre, mint a külvárosokban. Westminsterben például a turisták, a pénzügyi szektor dolgozói és a parlamenti dolgozók erős keresletet jelentenek, így ott 2001 és 2016 között mindössze 15%-kal esett a pubok száma.

pörtfolio
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china