.

A brit trónörökösnek szerencséje volt, nem zuhant le a helikoptereA brit trónörökös mentőhelikoptere majdnem összeütközött egy drónnal. A Daily Mail szerint hajszálon múlt az élete.


Egyelőre nem tudják, ki irányította a szerkezetet olyan magasságban, ahol egyébként nem repülhetett volna, így azt sem, szándékos volt-e az akció.
 

Vilmos herceg évek óta repül a brit kutató-mentő alakulat tagjaként  (Fotó: AFP/John Stillwell)

A helikopter egy 11 éves kisfiút vitt, aki a lábán sérült meg súlyosan, amikor elütötte egy busz. Éppen egy londoni kórház felé tartottak Vilmos herceggel a fedélzeten, amikor egy drón jelent meg a látóterükben. 

A szakértők azt mondták a Daily Mailnek, hogy ha összeütköztek volna, minden bizonnyal lezuhan a helikopter. 

A vizsgálatok megállapították, hogy a drón túl közel repült a helikopterhez. Azonnal értesítették a hatóságokat, de egyelőre még nem tudják, ki irányította a drónt, amely jóval a megengedett repülési magasság felett tartózkodott.  

Így még az sem derült ki, hogy szándékosan vagy véletlenül közelítette meg a trónörökös gépét.

Vilmos herceg 2009 januárjában került a brit légierő állományába, és azonnal megkezdték a kiképzését. A helikoptervezetői vizsgát egy évvel később tette le a RAF Shawbury légitámaszponton, de nem sokkal ezután áthelyezték a RAF Valley támaszpontra, hogy az alakulatában előszeretettel használt Westland Sea King típusú helikopter vezetésére is kiképezzék. 2010 óta irányít ilyen gépet a brit kutató-mentő csoport tagjaként. origo

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol