.

"Borzasztó" adatok SpanyolországbólA koronavírus járvány furcsa tüneteket produkál: a legújabb tünet az, hogy nincs tünet.


Nyugat-Európában Spanyolországban van a legtöbb koronavírus-fertőzött, körülbelül 343 ezer. Noha az újonnan fertőzöttek nagy része nem mutat tüneteket, s a halálozási arány is csökkent, az országban körülbelül 100 ezer lakosra az utóbbi két hétben még mindig körülbelül 115 fertőzés jutott. (Franciaországban ez a szám 45, az Egyesült Királyságban 19, Németországban pedig csak 16). - írja a magyar szó  

A járvány veszélyességét jelzi, hogy a fertőzöttek 80%-a  nem is tudja, hogy beteg, ezért szeretnék életüket az eddig megszokott  módon folytatni. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a tényleges fertőzöttek száma sokszorosa a teszttekkel kimutatottnál, vagyis jelentős a fertőzés terjedésének veszélye.
 
Az  Eueonews tudósítója, Jaime Velázquez, úgy látja, a madridi utcák csatatérré váltak, még ha a sebesültek a házakon belül vannak is.
Az ilyen tudósítások inkább félelmet, keltenk és kevésbé szolgálják az emberek megnyugtatását, pedig a regisztrált ferőzöttek fele már igazoltan meggyógyult, és a többiek is a gyógyilás útján vannak.
 
Világviszonylatban a koronavírus szövődményeihez köthető halálesetek száma a regisztrált fertőzöttek 3,4 %-a

Mivel sokkal többen lehetnek koronavírustól fertőzöttek, mint a tesztelt esetek, így a valós halálozási arányt 1% körülire becsülik.
 

Néhány járvány halálozási aránya:


Marburg-vírus: A halálozási ráta az első járványkitörés során 25%-os volt, azonban a Kongói Demokratikus Köztársaságban 1998-2000 között kitört járvány és az Angolában 2005-ben kitört járvány esetében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a halálozási ráta meghaladta a 80%-ot.

Ebola: A bundibugyoi Ebola-vírus esetében a halálozási arány akár 50%-os, és a szudáni Ebola-vírus esetében akár 71%-os is lehet.

Veszettség: Ha valakit megharap egy veszett állat és ha nem kapja meg a szükséges kezelést, akkor 100%-os a valószínűsége, hogy belehal a betegségbe.

Forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24800/a-fold-12-leghalalosabb-virusa

A médiából tudjuk, mennyire veszélyes a koronavírus, ezért fontos az összes védekező intézkedés betartása, nehogy véletlenűl továbbadjuk, vagy elkapjuk a tünetmentes fertőzöttséget, amit egy egészséges szervezet immunrendszere  néhány hét alatt semlegesíteni tud, de hát kinek van a mai korban egészséges szervezete? 
 

Tehát úgy kell átvészelnünk ezt a halálosan veszélyes járványt, hogy esetleg észre sem vesszük, hogy fertőzöttek vagyunk, de azért legyen bennünk félelem, hogy állapotunk bármikor rosszabbra fordulhat.
 
Milyen járvány az olyan, ami a fertőzötteknek csak a töredékét teszi beteggé sőt a fertőzöttek 80 százaléka észre sem veszi, hogy ő most beteg?
Ez a halálos járvány amitől rettegni kell a COVID19
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china