.

"Borzasztó" adatok SpanyolországbólA koronavírus járvány furcsa tüneteket produkál: a legújabb tünet az, hogy nincs tünet.


Nyugat-Európában Spanyolországban van a legtöbb koronavírus-fertőzött, körülbelül 343 ezer. Noha az újonnan fertőzöttek nagy része nem mutat tüneteket, s a halálozási arány is csökkent, az országban körülbelül 100 ezer lakosra az utóbbi két hétben még mindig körülbelül 115 fertőzés jutott. (Franciaországban ez a szám 45, az Egyesült Királyságban 19, Németországban pedig csak 16). - írja a magyar szó  

A járvány veszélyességét jelzi, hogy a fertőzöttek 80%-a  nem is tudja, hogy beteg, ezért szeretnék életüket az eddig megszokott  módon folytatni. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a tényleges fertőzöttek száma sokszorosa a teszttekkel kimutatottnál, vagyis jelentős a fertőzés terjedésének veszélye.
 
Az  Eueonews tudósítója, Jaime Velázquez, úgy látja, a madridi utcák csatatérré váltak, még ha a sebesültek a házakon belül vannak is.
Az ilyen tudósítások inkább félelmet, keltenk és kevésbé szolgálják az emberek megnyugtatását, pedig a regisztrált ferőzöttek fele már igazoltan meggyógyult, és a többiek is a gyógyilás útján vannak.
 
Világviszonylatban a koronavírus szövődményeihez köthető halálesetek száma a regisztrált fertőzöttek 3,4 %-a

Mivel sokkal többen lehetnek koronavírustól fertőzöttek, mint a tesztelt esetek, így a valós halálozási arányt 1% körülire becsülik.
 

Néhány járvány halálozási aránya:


Marburg-vírus: A halálozási ráta az első járványkitörés során 25%-os volt, azonban a Kongói Demokratikus Köztársaságban 1998-2000 között kitört járvány és az Angolában 2005-ben kitört járvány esetében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a halálozási ráta meghaladta a 80%-ot.

Ebola: A bundibugyoi Ebola-vírus esetében a halálozási arány akár 50%-os, és a szudáni Ebola-vírus esetében akár 71%-os is lehet.

Veszettség: Ha valakit megharap egy veszett állat és ha nem kapja meg a szükséges kezelést, akkor 100%-os a valószínűsége, hogy belehal a betegségbe.

Forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24800/a-fold-12-leghalalosabb-virusa

A médiából tudjuk, mennyire veszélyes a koronavírus, ezért fontos az összes védekező intézkedés betartása, nehogy véletlenűl továbbadjuk, vagy elkapjuk a tünetmentes fertőzöttséget, amit egy egészséges szervezet immunrendszere  néhány hét alatt semlegesíteni tud, de hát kinek van a mai korban egészséges szervezete? 
 

Tehát úgy kell átvészelnünk ezt a halálosan veszélyes járványt, hogy esetleg észre sem vesszük, hogy fertőzöttek vagyunk, de azért legyen bennünk félelem, hogy állapotunk bármikor rosszabbra fordulhat.
 
Milyen járvány az olyan, ami a fertőzötteknek csak a töredékét teszi beteggé sőt a fertőzöttek 80 százaléka észre sem veszi, hogy ő most beteg?
Ez a halálos járvány amitől rettegni kell a COVID19
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol