.

Bombasiker a Tesla elektromos népautója a Model 3A Model 3 kiszállítását csak 2017 végén kezdik meg a tulajdonosaihoz, de az érdeklődést jelzi, hogy az árusítás megkezdését követő 24 órában 115.000 előrendelést vett fel rá az amerikai autógyár.


A Lotus alapú, méregdrága Roadster, a felső-kategóriában szereplő Model S, valamint a „szárnyas” szabadidő-autó, a Model X után megjelent a Tesla népautója, a 35.000 dollártól megvásárolható Model 3.

A Model 3 szemből kicsit porschés, ám oldalról és hátulról egyértelműen a Model S-re emlékeztet. Aerodinamikailag nagyon hatékony forma jellemzi a kompakt modellt, melynek utastere öt felnőtt vagy számára első osztályú komfortot kínál. Az akkumulátorok a padló alatt rejtőznek. A berendezés modern: a műszerfal és a középkonzol funkcióját egyetlen, hatalmas tablet látja el, autóban ekkora kijelzőt még nem nagyon láttunk. Emellett alapfelszerelés lesz a „robotpilóta”, miközben a panoráma üvegtető rengeteg fényt enged be.
 
Elektromos autó esetében talán az egyik legfontosabb kérdés a hatótáv, nos, a Model 3 igencsak jól áll ezen a téren. Az EPA-szabvány szerint 215 mérföld, azaz 346 kilométer megtételére képes a Tesla egyetlen töltéssel, miközben 0-ról 100 km/h-ra kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul. Ahogy Leon Musk megjegyezte, a Tesla nem gyárt lassú autókat. A 215 mérföldes hatótáv pedig veri a konkurenciát, a hamarosan kapható Chevy Bolt például csak 200 mérföldet bír.

További jó hír a lelendő tulajdonosoknak, hogy Elon Musk 5 csillagos törésteszt eredményt ígér, valamint azt, hogy a modell 2017-es bevezetésekor már jóval több töltőállomás várja tankolásra az kompakt újdonságot. A Model 3 történte tehát elindult, de ez még csak az első lépés az elektromos népautó bevezetésében

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol