.

Bing böngészővel hamarosan ingyenes lesz a Windows 8.1
A Microsoft hivatalosan is bejelentette: stratégiát vált, jön az ingyenes és a nagyon olcsó Windows.


Már korábban is pletykálták, hogy a Windowsnak lesz egy nagyon olcsó, esetleg ingyenes verziója, a Microsoft pedig most végre pontot tett a találgatások végére; a vállalat múlt héten jelentette be, hogy a kedvezményes változat neve Windows 8.1 with Bing lesz (korábban már ez is kiderült, de hivatalos megerősítésre várt a dolog).
A bejelentés időzítése nem véletlen, a jövő héten kezdődik a tajvani Computex, ahol számos gyártó rengeteg Windowsra épülő terméket fog bemutatni. A Microsoft alighanem azért döntött a stratégiai jelentőségű lépés mellett, mert két legnagyobb versenytársa, az Apple és a Google is hasonló modellt működtet – amelynek eredményeképpen a Windows piaci részesedése, ha lassan is, de biztosan csökken. A mostani huszárvágás viszont azt jelenti, hogy a Windowst is ingyen vagy nagyon olcsón lehet majd használni, így ez a trend akár meg is fordulhat.
Bár minden részlet továbbra sem ismert, azt azért már most tudni lehet, hogy a Windows 8.1 with Bing használata feltételekhez kötött. Aki már most azon spekulál vajon mikor töltheti le a szoftvert, annak csalódást kell okoznunk: ezt a speciális kiadást csak a hardvergyártók kapják meg.
Az ingyenesség továbbá csak azokra a gépekre vonatkozik, amelyek ára nem haladja meg a 250 dollárt, és 9 colos vagy kisebb kijelzővel rendelkeznek (erre szintén lehetett számítani). A drágább gépek illetve a nagyobb kijelzővel szerelt masinák esetében a Microsoft kedvezményes árat kínál – hogy ez pontosan mennyi, azt nem lehet tudni, de korábban 15 dollárról is szólt a fáma, nem lennénk meglepve, ha ez az adat is igaznak bizonyulna. És szintén nem lenne meglepő, ha a Windows 8.1 ingyenessége csak az első lépés, egyfajta teszt lenne, amelynek sikeressége megalapozza majd a Windows 9 egyetemleges, már nemcsak a gyártóknak szóló ingyenességét.

Forrás: GeeKs

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol