.

Billog helyett chippel jelölt dolgozókMegvan az első olyan cég az Egyesült Államokban, amely mikrocsipet ültet az alkalmazottak bőre alá. A rizsszem nagyságú eszköz azonosításra szolgál, ezzel lehet majd ajtókat nyitni, fizetni, fénymásolni és belépni a számítógépbe.


Egy wisconsini cég meglepő megoldással állt elő, miután kitalálta, hogy rizsszem méretű mikrocsipeket ültet a dolgozók kezébe.

A Three Square Market ennek a lépésnek köszönhetően az első vállalat lesz az Egyesült Államokban, amely ilyen eszközt használ, noha a technológia alkalmazását már 2004-ben lehetővé tették a törvények. 
 

Úgy gondoljuk, hogy ez a helyes irányvonal egy olyan innovatív világban, ahol például már egyre több az önvezető autó" – mondta Todd Westby, a cég igazgatója.


A vállalat 50 alkalmazottjának fog ingyen beültetni mikrocsipet augusztus 1-jén, sőt a cég vezére és annak családtagjai is kapnak a modern kütyüből. 

A 300 dolláros eszközt egy tűvel szúrják be a hüvelykujj és a mutatóujj közötti területre.

A mikrocsip helyettesíti az alkalmazottak belépőkártyáját, ezzel lehet az ajtókat nyitni, de lehet vele a cég büféjében fizetni, fénymásolni és a számítógépbe is a mikrocsip segítségével lehet majd belépni.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik úgy gondolják, hogy a világ így közelebb kerül a Nagy Testvér-féle jövőképhez, ugyanis a technológia teljesen biztonságos (legalábbis ezt mondják) és nem alkalmas arra (egyenlőre), hogy nyomon kövessék vele az embereket – írja a CNBC.

A mikrocsip hullámait, amely rádiófrekvenciás személyazonosítóként (RFID) működik, csak 6 inches (nagyjából 15 centiméteres) távolságból lehet érzékelni. A technológia a mobiltelefonos fizetési rendszer analógiájára épül. 

Todd Westby, a vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak magánszféráját nem fogja sérteni a mikrocsip használata, és minden adatot titkosítás véd.

Ez a technológia a mindennapok szabványává fog válni, lehetővé téve útlevélként, a közösségi közlekedésben és mindenféle vásárlásban való felhasználását - írja The Verge.

Nem a Three Square Market az egyetlen a világon, amely így használja a chipeket, a svéd BioHax 150 alkalmazottnak ültetett már be ilyen eszközt,  de más európai vállalatok is éltek már ezzel a lehetőséggel.

Arra egyelőre nincs válasz, hogy mi történik, ha egy alkalmazott felmond, vagy éppen kirúgják. Leszerelésekor kioperálják és visszaveszik tőle a csipet, vagy csak törlik róla az adatokat, de a munkavállalónál marad élete végéig. 

Idáig az Origo.hu cikke, amit érdemes egy kicsit tovább gondolni. A technológia sok mindenre alkakalmas és amire alkalmas, az előbb-utóbb meg is fog valósulni. csak néhány a lehetőségek közül:

  • Népesség nyilvántartása
  • Emberek tartózkodési helyének ellenőrzése
  • Az összes személyes adat tárolása (bankszámlától kezdve az adószámig)
  • A chippekkel ellátott emberek folyamatos megfigyelése
Innen kezdve már csak az a kérdés, mely szerveknek lesz joga leolvasni a chippen tárolt adatokat és mindezt mire fogják használni?
 

A billog egy olyan eszköz, amellyel a tulajdonosok jelölték meg állataikaz, vagy rabszolgáikat.  Ilyenkor  izzó vassal égetták bárükbe hova tartozásuk jelét, ami lehetett címer, vagy egy szám is.  Ezáltal bárhová került a jószág, vagy a rabszolga, mindég tudni lehetett ki a tulajdonosa. A náci koncentrációs táborokban az azonosítást a karra tetovált számokkkal oldották meg.


Texasban igy jelölik a marhákat

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china