.

Bemutatták a BMW új elektromos autójátA Tesla konkurenciája lehet a BMW új elektromos autója


A BMW 2021-re tervezi elindítani az i4 típusú elektromos autójának gyártását, amivel nem kevesebb a cél, mint hogy a Tesla riválisai legyenek. 

Bemutatták azt a modellt, ami már majdnem készen áll a gyártásra, a terv az volt, hogy a Genfi Autószalonon mutatják be az autót, de a koronavírus miatt lemondták a szervezők az eseményt. 

A BMW nem új belépő az elektromos autók piacán, a kis városi i3 és az i8 sportautó után most egy szedánnal újítják meg a portfóliót, ami méltó konkurenciája lehet a Teslának. 

A BMW célja, hogy 2023-ra 25 elektromos autó modellt tudjon kínálni. A most bemutatott, egyelőre még csak koncepció formában létező  i4 a tervek szerint 530 lóerős, és egy  80 kWh-s akkumulátort kap, ami olyan 600 km-es hatótávot jelent majd. Az ígéretek szerint 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, és 200 km/óra sebességgel lehet majd száguldozni vele ott, ahol ezt nem tiltja a törvény. 

A cél az volt, hogy a már meglévő gyártósorok képesek legyenek a gyártásra, a hírek szerint ezt a szempontot annyira jól sikerült abszolválni, hogy mindössze az alkatrészek 10 százalékához kellenek új gépek. Ez mindössze 200 millió eurós befektetést igényel, ami átlagemberi léptékben számolva rengeteg, viszont autóipari aspektusból nem számít olyan jelentős befektetésnek. 

Index

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol