.

Befutott a malagai kikötőbe világ legnagyobb hajója
Megérkezett Malagára a világ legnagyobb utasszállító hajója


A 110 ezer tonnás, 64 méter magas hajó Fort Lauderdale-ből (Miami) érkezett és ez az első útja Európában. A 6300 utasnak 2400 fős személyzet biztosítja a gondtalan utazást.
A reggeli szürkületben a kikötői munkások segítségével rögzítették a parthoz az irdatlan méretű hajótestet.


Lenyugöző méretek
Még a délelőtt folyamán Francisco de la Torre, Malaga polgármestere és Julio Andrade a turizmusért felelős tanácsnok meglátogatta a hajót, ahol emlék plakettet adtak át a Royal Caribbean Cruises hajótársaság képviselőjének az első malagai kikötés alkalmávból. Felvetődött annak lehetősége, hogy a hajótulajdonos hajótársaság kibővíti üzleti koncepcióját és a Karib-tengeri utak mellett a Földközi-tengeren is elindítja járatait, amelynek Malaga lehetne egyik bázisa.
A polgármester örömmel üdvözölte az ötletet, mivel ez a város turistaforgalmának további fejlődését hozná.
A hajóra a malagaiak ezrei voltak kiváncsiak, minek következtében bedugultak a kikötőhöz vezető utak. Ennek következtében a kikötői park melletti egy kilométeres út megtétele több mint fél órába tellett.
Az Oasis of the Seas este 8 órakor indult következő állomása, Barcelona felé. A hajót a partról több ezren, a vízen pedig két tűzoltó hajó vízsugara búcsuztatta..

A hajóról ide kattintva többet is meg lehet tudni

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol