.

A BBC nem foglalkozott híres műsorvezetőjének pedofil hajlamával


   Szerző:  Maksa Mónika


A BBC-nek többször is lett volna lehetősége véget vetni az egyik leghíresebb műsorvezetője által elkövetett pedofil bűncselekményeknek, de nem tette. A műsorvezető 2011-ben halt meg, de az ügy csak egy évvel később pattant ki.


Az ITV kereskedelmi csatorna 2012-ben hozta nyilvánosságra, hogy a BBC valaha legnépszerűbb könnyűzenei műsorvezetője, a 2011 októberében 84 évesen meghalt Sir Jimmy Savile pedofil volt.

Csütörtökön háromkötetes, ezeroldalas jelentést tettek közzé, amely több mint 700 tanú meghallgatása után készült el. A jelentés szerint 72 áldozata volt a műsorvezetőnek, de lehet, hogy még ennél is több. A jelentésben ugyanis csak azok szerepelnek, akik hajlandók voltak beszámolni a velük történtekről, és akik esetében sikerült konkrét bizonyítékokat összegyűjteni.Sir Jimmy Savile


A dokumentumból kiderül, hogy a műsorvezető pedofil bűncselekményeiről folyamatosan keringtek a pletykák, de a BBC akkori felső vezetésének hivatalosan senki sem szólt. A brit közszolgálati médiatársaságra azokban az évtizedekben ugyanis "a félelem légköre" volt a jellemző.

Még az 1980-as évek végén is volt olyan, hogy egy fiatal kezdő BBC-alkalmazott jelentette közvetlen főnökének, hogy Savile szexuálisan zaklatta, de azt a választ kapta, hogy "tartsa a száját, mivel Savile VIP".

A jelentés csütörtöki közzétételének napján sugárzott BBC-műsorban több megszólaló egykori áldozat is elmondta, hogy annak idején "elképzelhetetlen" volt, hogy Savile-t felelősségre vonják, mert a műsorvezetőt mindenki "érinthetetlennek" tartotta.

Lord Tony Hall, a BBC jelenlegi vezérigazgatója bocsánatot kért Savile áldozataitól, és elismerte, hogy a BBC "cserben hagyta" őket.

Az ügyben ez már a második jelentés volt. Az elsőt három éve állította össze a Scotland Yard és a gyerekekkel szembeni kegyetlenkedések ellen kampányoló országos hálózat, az NSPCC.

Az első jelentés szerint Savile szexuális bűncselekményeiről először 1955-ben tettek bejelentést, utoljára pedig 2009-ben. Tehát 54 éven keresztül zaklatta a fiatalokat. A jelentésben 214 bűncselekményt rögzítettek. A Savile-ra bizonyítható bejelentett szexuális bűncselekmények 73 százalékát 18 évnél fiatalabb lányok és fiúk ellen követte el. Az áldozatok nagy része 13-16, a legfiatalabb sértett pedig csak 8 éves volt.


Savile mindig szerette a gyerekeket

Az MTI szerint a Scotland Yard a Savile-ügyet a brit kriminalisztika történetének legsúlyosabb szexuális bűncselekmény-sorozataként tartja számon.

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china