.

Banális hiba miatt csúszik a spanyol tengeralattjáró hadrendbe állításaIsmét el kellett halasztani a spanyol hadiflotta új tengeralattjárójának a hadrendbe állítását, mert a vízi jármű nem fér be a számára épített dokkba.


Az S-80-as tengeralattjárót korábban nagy költséggel át kellett tervezni, mert túl nehéz volt, s az építők nem voltak biztosak abban, hogy az egyszer lemerült tengeralattjáró fel is tud majd jönni a víz színére. Egy spanyol tengerésztiszt szerint a bajt az okozta, hogy a tervezők egy tizedespontot rossz helyre tettek, és sokáig senki sem foglalkozott a hibával. 

Végül meghosszabbították az S-80-ast, viszont azzal nem számoltak, hogy így túl hosszú lesz: a 71 méterről 81-re nőtt vízi jármű nem fér be a flotta cartagenai dokkjába. Egy S-80-as az eredeti ára darabonként 600 millió euró körül volt, most már egymilliárdba kerülnek a hosszabbított példányok.

A BBC szerint most az a feladat, hogy további költségek árán meghosszabbítások az S-80-as „parkolóhelyét”. Margarita Robles védelmi miniszter elismerte, hogy voltak problémák a projekttel, viszont ennek ellenére a projekt továbbra is teljesen életképes.


hvg
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol