.

Az utóbbi két hónapban 0,03 Celsius fokkal hűlt a Föld hőmérsékleteA műholdak adatai szerint a Föld sokat hűlt az elmúlt két hónapban


A globális troposzférikus hőmérséklet  2021. januárra csak + 0,12 Celsius fokkal volt az alapvonal felett, ami 0,03 Celsius fokkal kevesebb, mint a 2020. decemberi + 0,15 Celsius fok. Ekkora lehülés két hónap alatt jelentősnek számít.
 

 
A Nemzeti Óceán‑ és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) műholdjai olyan műszereket hordoznak, amelyek a légkör oxigénjének természetes hőkibocsátását mérik.
A mikrohullámú radiométerek által mikrohullámú frekvenciákon mért jelek intenzitása egyenesen arányos a különböző, mély légköri rétegek hőmérsékletével. Ez elég tudományosan hangzik, de egyszerűbben fogalmazva azt jelenti,  amilyen hőmérsékletet mérnek ezek a mikrohullámú múszerek,  az alsóbb légrétegekben is hasonlúan alakul a hőmérséklet.

A globális hőmérsékleti értékeket több műhold 15 műszere figyeli. Az évek során osszegyüjtött adatokat  a lenti ábra mutatja. A grafikon (az alábbiakban látható) már a legújabb frissítést is mutatja; a frissítések általában minden hónap első hetében történnek.


Létható, hogy a kozéphőmérséklet (piros vonal) emlekedő trendje 2021 január végére megtört. Ez lehet időszakos visszaesés de lehet egy trendforuló is.

Bolygónk alacsonyabb légköre - ami fbiztosítja életfeltételünket, - ma hidegebb, mint  2010-es,  2000-es, a 1990-es évek nagy részében és hidegebb, mint 1987 végén .

Réadésul az északi félteke teljes hótömege meghaladja az 1982–2012-es átlagot (ahogy az elmúlt években is volt), és most is növekszik.


Az idén februárban extrém hideg és rekord havazás volt Texasban

A klímakutatók megfigyelték, hogy  a napfolt tevékenység és a Föld klímája összefügg. Napfolt maximum esetén melegedés, napfolt minimum esetén lehülés várható. 
A NASA szerint a 2020-as évek végén "teljes értékű" szoláris minimumba lépünk, ami az elmúlt 200 év leggyengébb napfolt tevékenységét  fogja produkálni..- írja az ujvilágtudat


A napfolt tevéknység hatása a földi klímára és a kutatók jóslata a következő évtizedekre

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol