.

Az orvosi felügyelettel végzett böjtölés előnyeiA böjtről kimutatták, hogy óriási egészségügyi előnyökkel jár, és számos betegség kezelésére és gyógyítására használható.


 
Ezeket az előnyöket a kutatók évtizedek óta dokumentálják, de a böjtöt mint egészségügyi beavatkozást ritkán "írják fel" az orvosok.

Ez talán azért van, mert a tablettákkal ellentétben a böjt nem jövedelmező a nagy gyógyszergyárak számára. Az emberek ingyen megtehetik.

A német Buchinger Wilhelmi Klinikát a világ egyik vezető terápiás böjt klinikájaként tartják számon. Dr. Otto Buchinger hozta létre, az egyik első orvos, aki dokumentálta a böjt jótékony hatását számos betegség esetén már 1920-ban.
 
Családjának leszármazottai és négy orvosgeneráció folytatta a módszer finomítását és tudományos dokumentálását.

A Buchinger terápiás böjt hatásairól eddig elvégzett legnagyobb tudományos tanulmány 2019-ben jelent meg. Ezt a klinika végezte Dr. Françoise Wilhelmi de Toledo vezetésével (az alábbi videóban) Andreas Michalsennel professzorral együttműködve a berlini Charité Egyetemi Kórházból. (1)

A tanulmány során 1422 alany (41% férfi, 59% nő) adatait gyűjtötték össze és értékelték ki, akik 2016-ban 5, 10, 15 vagy 20 napon keresztül végezték el a Buchinger Wilhelmi böjtprogramot.

A "Biztonság, egészségjavulás és jólét 4-21 napos böjtölés alatt egy 1422 alany bevonásával végzett megfigyelési vizsgálat során" címmel végzett tanulmány azt mutatja, hogy a Buchinger terápiás böjt biztonságos és terápiásan hatékony, ami elősegíti az érzelmi és fizikai jólétet is.

Az alábbiakban egy informatív videóinterjú látható Dr. Toledóval, a tanulmány vezető szerzőjével és a Buchinger Wilhelmi kutatási vezetőjével, amely összefoglalja a böjt előnyeit és a tanulmány által felfedezett tényeket.
 
A tanulmány részletes bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy:
 
  • A böjt mozgósítja az emberi szervezet zsírszövetében tárolt energiát. Az anyagcsere glükózról zsír- és ketonfogyasztásra áll át, ami számos jótékony hatást vált ki. A metabolikus változást a vizeletben a ketontestek állandó jelenléte dokumentálta.
  • A böjt jelentős fogyáshoz, csökkent haskörfogathoz, valamint alacsonyabb koleszterin- és vérzsírszinthez vezet.
  • A böjt normalizálta a vérnyomást és javította a cukorbetegség paramétereit, például a vércukorszintet és a HbA1c-t, ezáltal javítva számos olyan tényezőt, amelyek hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszerhez.
  • Ezenkívül az esetek 84%-ában javultak az olyan súlyos egészségügyi állapotok, mint az ízületi gyulladás, a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a zsírmáj és a hiperkoleszterinémia, a magas vérnyomás és a fáradtság a böjt eredményeként.
  • Az alanyok 93%-a nem érzett éhséget a böjt alatt, ami hozzájárult érzelmi és fizikai jólétükhöz.
  • Az orvosilag felügyelt böjtnek csak nagyon kevés mellékhatása volt, amelyeket könnyen és a böjt megszakítása nélkül lehetett kezelni. Egyes esetekben az alanyok nyugtalan alvást, fejfájást, fáradtságot vagy ágyéki gerincpanaszokat tapasztaltak az első három napban.
Összefoglalva, ez a konkrét böjtprogram biztonságos és jól tolerálható megközelítésnek bizonyult az életkorral összefüggő betegségek megelőzésére és a krónikus anyagcserezavarok kezelésére, beleértve a súlyproblémákat is. (2)

(1) - https://journals.plos.org/plosone/article
(2) - https://thepulse.one/2021/10/27/results
Forrás: ujvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china