.

Az orvosi felügyelettel végzett böjtölés előnyeiA böjtről kimutatták, hogy óriási egészségügyi előnyökkel jár, és számos betegség kezelésére és gyógyítására használható.


 
Ezeket az előnyöket a kutatók évtizedek óta dokumentálják, de a böjtöt mint egészségügyi beavatkozást ritkán "írják fel" az orvosok.

Ez talán azért van, mert a tablettákkal ellentétben a böjt nem jövedelmező a nagy gyógyszergyárak számára. Az emberek ingyen megtehetik.

A német Buchinger Wilhelmi Klinikát a világ egyik vezető terápiás böjt klinikájaként tartják számon. Dr. Otto Buchinger hozta létre, az egyik első orvos, aki dokumentálta a böjt jótékony hatását számos betegség esetén már 1920-ban.
 
Családjának leszármazottai és négy orvosgeneráció folytatta a módszer finomítását és tudományos dokumentálását.

A Buchinger terápiás böjt hatásairól eddig elvégzett legnagyobb tudományos tanulmány 2019-ben jelent meg. Ezt a klinika végezte Dr. Françoise Wilhelmi de Toledo vezetésével (az alábbi videóban) Andreas Michalsennel professzorral együttműködve a berlini Charité Egyetemi Kórházból. (1)

A tanulmány során 1422 alany (41% férfi, 59% nő) adatait gyűjtötték össze és értékelték ki, akik 2016-ban 5, 10, 15 vagy 20 napon keresztül végezték el a Buchinger Wilhelmi böjtprogramot.

A "Biztonság, egészségjavulás és jólét 4-21 napos böjtölés alatt egy 1422 alany bevonásával végzett megfigyelési vizsgálat során" címmel végzett tanulmány azt mutatja, hogy a Buchinger terápiás böjt biztonságos és terápiásan hatékony, ami elősegíti az érzelmi és fizikai jólétet is.

Az alábbiakban egy informatív videóinterjú látható Dr. Toledóval, a tanulmány vezető szerzőjével és a Buchinger Wilhelmi kutatási vezetőjével, amely összefoglalja a böjt előnyeit és a tanulmány által felfedezett tényeket.
 
A tanulmány részletes bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy:
 
  • A böjt mozgósítja az emberi szervezet zsírszövetében tárolt energiát. Az anyagcsere glükózról zsír- és ketonfogyasztásra áll át, ami számos jótékony hatást vált ki. A metabolikus változást a vizeletben a ketontestek állandó jelenléte dokumentálta.
  • A böjt jelentős fogyáshoz, csökkent haskörfogathoz, valamint alacsonyabb koleszterin- és vérzsírszinthez vezet.
  • A böjt normalizálta a vérnyomást és javította a cukorbetegség paramétereit, például a vércukorszintet és a HbA1c-t, ezáltal javítva számos olyan tényezőt, amelyek hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszerhez.
  • Ezenkívül az esetek 84%-ában javultak az olyan súlyos egészségügyi állapotok, mint az ízületi gyulladás, a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a zsírmáj és a hiperkoleszterinémia, a magas vérnyomás és a fáradtság a böjt eredményeként.
  • Az alanyok 93%-a nem érzett éhséget a böjt alatt, ami hozzájárult érzelmi és fizikai jólétükhöz.
  • Az orvosilag felügyelt böjtnek csak nagyon kevés mellékhatása volt, amelyeket könnyen és a böjt megszakítása nélkül lehetett kezelni. Egyes esetekben az alanyok nyugtalan alvást, fejfájást, fáradtságot vagy ágyéki gerincpanaszokat tapasztaltak az első három napban.
Összefoglalva, ez a konkrét böjtprogram biztonságos és jól tolerálható megközelítésnek bizonyult az életkorral összefüggő betegségek megelőzésére és a krónikus anyagcserezavarok kezelésére, beleértve a súlyproblémákat is. (2)

(1) - https://journals.plos.org/plosone/article
(2) - https://thepulse.one/2021/10/27/results
Forrás: ujvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol