.

Az Indiában élő Toda népcsoport úgy hiszi, a Bika csillagképből származnak.Vannak emberek a földön. akik úgy hiszik, nem tartoznak az emberiséghez, és meg vannak róla győződve, hogy őseik a csillagokból jöttek. 

Varázslók a Bika csillagképből

Magasan India hegyei között, Tamil Nadu államban él néhány toda ember. Az a tény, hogy nem helyiek, elég nyilvánvaló. A Todák még külsőleg is különböznek a szomszédos emberektől – magasabbak, robusztusabbak, sokkal könnyebbek, és gyakran találkozhatunk köztük világos szeműekkel is.

Ők azonban azt mondják, hogy Sri Lanka szigetéről (Ceylon) érkeztek Indiába. Ezzel úgy tűnik, minden rendben van, de ekkor kezdődik a furcsaság. Természetesen Ceylonból érkeztek Indiába, de Ceylon szigetére elmondásuk szerint a csillagok közül jöttek. Sőt, még egy konkrét helyet is megneveznek  - a Bika (Bika) csillagképet. Ennek megfelelően semmi közük az emberiséghez -gondolják.

Senki sem tagadja, hogy különböznek az emberektől általában. A szomszédok általában varázslónak tartják őket, és erről szilárdan meg is vannak győződve. Történetük szerint Todák érintéssel gyógyíthatnak, rövid pálcáik varázspálcák, hatalmuk van elefántok és tigrisek felett, sőt alakváltoztatást is tudnak adni beléjük. Ezek nem legendák néhány titokzatos és távoli emberekről, hanem szomszédságukban élők szavai, akikkel gyakran kommunikálnak.

A legtöbb ember számára szokatlan a nemek aránya: 20 lányra 100 fiú születik. Ezért a törzsben a nő kultuszát hirdetik: az anyákat, feleségeket, nővéreket kora gyermekkoruktól kezdve tisztelik. Az antropológusok még nem fejtették meg Toda nyelvét és kultúráját, de igyekezniük kell, mert mára nem maradt több 600 Todánál. Toda ember soha nem lop, önzetlenek és nem irigyek, nem ismernek fegyvereket és nem képesek ölni – ezért vegetáriánusok.

Sztáremberek leszármazottai?  Titokzatos törzsek, akik nem tartják magukat emberi származásúnak 3
Ennek a kunyhónak a díszítése  is a csillagokhoz kapcsolódik.

A toda szakrális nyelve - a kvorzha - nem kapcsolódik egyik földi nyelvhez sem.  Nem sikerült kapcsolatot találni sem a modern, sem az ősi nyelvekhez. Egyenlőre nem sikerült megfejteni honnan származik nyelvük, pedig a todák nem titkolják kultúrájukat.. A biológiai kutatások eredményei, is meglepőek. Egy furcsa mondat van a kutatások összefoglalójában. A "todák vérképlete nagy eltéréseket mutat az átlagos emberi vérképlettől". Hogy ez mit jelent, nincs bővebben kifejtve.

Ennek az idősödő Toda nőnek inkább európai, mint ázsiai vonásai vannak, de semmiképen sem hasonlít a szomszédos népcsoportok indiaiakra jellemző sajátos  vonásaihoz.

Általában a tudomány ebben az esetben zsákutcába került, és sokféle hipotézis merül fel egészen addig a tényig, hogy Toda Lemúria elsüllyedt szárazföldjéről származik. Magukat a todaiakat illetően minden kristálytiszta, minden rituáléjuk, mítoszuk a Bika csillagképhez kötődik, és azt hiszik, hogy haláluk után lelkük visszatér a szülőföld csillagaihoz.Forrás: https://www.soulask.com/star-people-descendants-mysterious-tribes-who-do-not-consider-themselves-of-human-origin/ 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol