.

Az idén, október végén elmaradnak Spanyolországban az ilyenkor szokásos ünnepekElmúlt az október, aminek békés napjaiba belerondítottak, a koronavírus kapcsán hozott korlátozó rendelkezések 


Sokan készültek Spanyolországban az október végi ünnepekre, a halloweenre, a minden szentekre. A spanyolok  már genetikailag is vidám emberek, minden alkalmat megragadnak bármely esemény megünneplésére, Amikor meg egy olyan jelmezes önfeledt bolondozásra nyílik alkalom, mint amilyen a halloween éjszakája, akkor már hetekkel korábban készülnek rá.

Ez ez az idén a koronavírusra való hivatkozással elmarad. Nem elég, hogy vidámkodni sem lehet, de a koronavírus rendkívüli veszélyességétől (halálozási arány 0,026%) való félelem  sok településen a temetői megemlékezések programját is átírja. (Madridot lezárták, hogy vidékről ne nyomuljanak az emberek halottaikhoz a madridii temetőkbe.)


Manilva temetőjében is sikerrel korlátozzák a látogatást
 

Madrid két legnagyobb temetőjében  drónokkal figyelik az embereket,  betartják-e  a járványügyi előírásokat.  Mindenszentek idején, november 1-én  általában megtelnek a temetők, de a koronavírus-járvány miatt idén csak fele annyian mehetnek.

Az előírások szerint egy társaság maximum hat főből állhat, és szigorúan be kell tartaniuk az előírásokat. A rendőrség 300 embert küld három napon át a helyszínre, hogy biztosítsa a szabályok betartását, ezen a két helyszínen (köztük a híres La Almudena temetőben) 


Így aztán se vidámkodni, se szomorkodni nem lehet úgy, ahogyan az elmúlt években. Ez a koronavírus mizéria mindent megváltoztat. Az emberek kénytelenek rájönni, nem ők döntenek saját programjaikról, hanem a koronavírus, pontosabban a vírusra hivatkozó korlátozások.
 

Azért van egy esemény ebben hónapban, amit semilyen korlátozó rendelkezés nem tud meggátolni. Ez nem más, mint a

Telihold.

ami október 31-én, szombaton jelenik meg az égen.
 
Gyönyörű látvány amikor az aranysárga korong megjelenik az égen, fittyet hányva a vírusra, a szociális távolság tartására és a kölönböző korlátozásokra. Évmilliók óta járja Föld körüli útját, és napjainkban is bizonyítva, amit már ósidők óta éreznek, az emberek: a telihold hatással van életünkre.
Az igaz, vannak akik nem tudnak tőle aludni, de a látvány szívet melengető. Ilyenkor teljesedik be a Hold növekedése, és ettől sokan úgy érzik, ők is erejük teljében vannak. 
Ezt az érzést nem lehet a koronavírusra való hivatkozással korlátozni. Az idén ennyi marad az október végi halloweenből és a halottaink előtti tisztelet adásból.


Telihold
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china