.

Az idén csak vágyálom lehet az óraátállítás eltörléseAz Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését. A tervek szerint az egyes tagállamok maguk dönthetnek a téli, vagy a nyári időszámítást, alkalmazzák 2021-től.

Végül a mai napig nem döntöttek,de még csak nem is beszéltek róla és közeljövüben sincs beütemezve ez a téma. Ami egyelőre biztos: március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára állítjuk át az órákat, ezzel újból kezdetét veszi a nyári időszámítás, egy órával tovább lesz világos.

Az Európai Parlament az idei óraátállítással kapcsolatban ugyan egyeztetésre kérte a bizottságot és a tagállamokat, ennek azonban mindeddig nincs sok eredménye. Mivel sem döntés, sem egyezség nem született, ez a téma egyenlőre a levegőben lóg. A kérdés jelenleg egyetlen uniós testület előtt sem szerepel, és a jelenlegi portugál soros elnökség végéig (június 30.) tervbe sincs véve.

Elég valószínű, hogy az óraátállítás eltörlésének ügye kimondva vagy hallgatólagosan, de el lesz halasztva. Feltehetően akkor kerül ismét napirendre, ha a járványt sikerült legyőznünk, de biztosat egyelőre senki nem tud.


Még mindig nem dőlt el, mi lesz.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol