.

Az esőzések okozta kőomlás miatt le kellett zárni a híres Caminito del Rey-t
Az időjárás Malaga provinciában az utóbbi napokban pótolta az egész évben hiányzó hiányzó csapadékot. December 12-én akkora eső volt a Malga tartományban, hogy a kedvelt turista látványosságot, a Caminito del Rey sziklafalon futó sétaút egy részét kőomlás tette járhatatlanná.


A kőomlás összezúzta a néhány éve felújított sétányt

A Malagai Tartományi Tanács és a Caminito del Rey-t üzemeltető vállalat tucatnyi szakembere már másnap elkezdte a sérült rész helyreállítását. A szurdok két  oldalán lévő sziklafalat is átvizsgálták, hogy megelőzzék az újabb kőomlásokat.
 

A sétányt a javítás idejére lezárták. Az útra belépőt kell vásárolni, amit sokan már előre megvettek az interneten , de az omlás miatt mégsem tudtak elmenni. Az üzemeltető cég 20 telefonos munkatársa válaszol a pórul járt jegyvásárlók kérdéseire.
 

A munkálatokat az eső sem hátráltatja

területre folyamatosan szállítják a helyreállításhoz szükséges anyagokat, például vasat, fát, csavarokat és rozsdamentes acél korlátokat. Ehhez horgonyokra, konzolokra (a járdák tartóvezetékeire) és táblákra van szükség az érintett szakasz helyreállításához..
Még nincs időpont a munkálatok befejezésére és a sétány újbóli megnyitására

 

Forrás: Malagahoy

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol