.

Az élet írja a legvalószínűtlenebb történeteketAlagúton keresztül szökött meg Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből a világ legnagyobb hatalommal bíró drogbárója.


Joaquin „El Chapo” Guzmán által irányított kartell arról híres, hogy a városok alá ásott titkos folyosókon keresztül szállítja a kábítószert, és a föld felszíne alá rejti el az árut. Mostani szökésében nagy segítségére volt enberei több évtizedes alagútfúró gyakorlata, no meg a drogkereskedelemből származó hatalmas vagyona.
A szökéshez ásott alagút egy évig készült, de érdekes módön senki nem vette észre semmit a börtön őrei közül. Valószínűleg az őrök szemét Guzmán bankjegyei takarták el.
 

Miután Guzmán múlt szombat este megszökött a mexikói Altiplano börtönből, a hatóságok rábukkantak egy kivilágított és szellőzőberendezéssel ellátott alagútra, melyben sínek és a sínjáráshoz átalakított motorkerékpárt találtak. A fél méterszer fél méteres bejárat Guzmán cellájának zuhanyzója elől nyílt. A függőleges, tíz méter hosszú lejáraton keresztül, létra segítségével lehetett eljutni az 1,7 méter magas és nagyjából 70 centiméter széles alagútba – írta a CNN hírportálja.


Az alagút lejárata

A nyomozók megállapították, hogy a motort valószínűleg a törmelékek kihordásához és a szerszámok bejuttatásához használták. Becslések szerint az alagút körülbelül egy év alatt épült meg, és legalább 350 teherautónyi homokot és törmeléket kellett kihordani onnan. Hogy ez senkinek nem szúrt szemet, az több mint gyanús.

http://nol.hu/data/cikk/1/55/14/97/cikk_1551497/maxikoborton.jpg
A folyosó több mint másfél kilométer hosszú, és egy félkész épületben volt a kijárata. A házat decemberben kezdték építeni, majd néhány hónappal később az építkezés leállt – mondta el egy közelben lakó gazdálkodó. A férfi elmondása szerint februárra vagy márciusra már úgy tűnt, a homlokzat elkészült, a munkások mégis tovább hordták a szemetet, egészen péntekig, amikor egyszer csak mind elmentek.
http://nol.hu/data/cikk/1/55/14/97/cikk_1551497/mexiko.jpg
Ennél a félkész háznál volt a kijárat

Elemzők szinte kizártnak tartják, hogy az összehangolt akció sikeres lehetett volna, ha Guzmánnak nincsenek cinkosai a börtön személyzetének sorában.

El Chapo 2001-ben már megszökött a börtönből, és szökésben volt egészen 2014 februárjáig. Újabb akciója a mexikói büntetés-végrehajtás kudarca, melynek kapcsán felmerült a börtönszemélyzet érintettsége. Enrique Peña Nieto mexikói elnök azt mondta, alaposan ki fogják vizsgálni a szökést lehetővé tevő okokat.- írja a nol.hu

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china