.

Az ártatlanság vélelme a CovidnálAz ártatlanság vélelme a Covidnál
 

Kifordított világban élünk, ma már ott tartunk, hogy az egészséget kell bizonyítani és nem a betegséget.
Ebben a koronavírusos járvány időszakban minden a feje tetejére állt. Már több országban is olyan tervek láttak napvilágot, hogy utazás, vásárlás,vagy több más közösségben végezhető tevékenység csak megfelelő igazolás (oltásigazolvány) birtokában legyen engedélyezve..
 
Szerbiában bevezették
 
Ahhoz, hogy hogy mérlegelni lehessen a helyzet súlyosságát érdemes távolabbról nézni az adatokat.
A járvány méretéről képet adnak a következő számok:
Jelenleg 7,5 milliárd ember él a földön, amiből 120 milliónál mutattak ki Covid fertőzést és 2,5 millió halálesetet írnak a koronavírus számlájára. Ez azt jelenti, hogy az emberiség 1,6% fertőződött meg, 0,0003 tízezrede halt bele a járványba a többiek (117,5 millióan) kigyógyultak..
 
A járvány elleni védekező intézkedések következményeként több mint 400 millió főállású munkahely szűnt meg, az érintett országok gazdasági visszaesése 4-9% között mozog, ami a 746 milliós Európa szegényebb rétegének okoz 5-10%-os életszínvonal csökkenést.
A lezárások, a társadalmi távolságtartás egyéb mentális problámákat is okoz, amit az öngyilkosságok növekvő száma mutat.
A felelős vezetőknek nehéz a helyzetük, mert, egyensúlyozni kell a leginkább veszélyeztetett korosztály, az életük utolső nagyedábe lépett idős emberek életének meghosszabbítása, vagy az aktívan dolgozó társadalmi réteg fizikai, mentális és anyagi biztonsága között.
 
A fenti statisztikai adatok alapján mindenki megítélheti a járványt és magában eldöntheti, ha rajta múlna mire tenné a hangsúlyt.

Most úgy tűnik, mintha a "védő" intézkedésekkel kissé túllőttek volna a célon. Már több fórumon a lezárásokat az emberi jogok megsértésének nyilvánították. A római jogra vezethető vissza az "ártatlanság vélelme" amit ma is alkalmazni kell a bíróságokon.. Ez a jog sérül a különböző szigorító intézkedésekkel.
 

Korlátozások. Madridban eltörölték
 
Ha az egészséges embert tekintjük "ártatlannak", és a beteget "bűnösnek", akkor az egészséges embereket csak akkor lehetne különféle restrikciókkal korlátozni (büntetni), ha bebizonyítják róluk, hogy betegek.
Ezzel szemben most a fűnyíró elv működik: Beteg, egészséges, nincs különbség, mindenkire ugyanaz vonatkozik.
 
Ha ez így van rendjén, akkor ne panaszkodjon senki, hogy kevesebb lett a bevétele, vagy nehéz helyzetbe került.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol