.

Az anyatej leiskolázza a gyógyszeripartA kutatók a természetes anyatejben leltek rá egy olyan proteinre, mely képes legyőzni a legerősebb, legellenállóbb baktériumokat is.


Évente közel 50.000 amerikai hal meg antibiotikum rezisztens (antibiotikumoknak ellenálló) fertőzések miatt. Ez a szám közel évi 10 millióra rúghat majd 20150-re, ha nem tesz valamit az orvostudomány.
Az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok fajtája riasztó mértékben emelkedik. Úgy tűnik, közeleg az antibiotikum utáni kor, vagyis az az időszak, amikor a betegségeket okozó baktériumokra többé nem hatnak a ma ismert gyógyszerek.
 

A gonorrhoea-ért felelős baktérium

A kutatók az elmúlt néhány évben találtak már gyógyíthatatlan trippert, szuperbaktériummá váló E.colit, az antibiotikumoknak ellenálló szalmonellát, és számos más, ismert kórokozó felturbózott változatát. Ráadásul már létezik antibiotikum-evő baktérium is.

Ha baktériumok a természetben evolúció útján jöttek létre, akkor a természet bizonyára megalkotta ennek ellenszerét is, gondolták a kutatók. Ezért az anyatej összetevőit vizsgálták meg alaposabban, mivel az anyatejet 2-3 éves korukig is kapó csöpségek, statisztikailag kimutathatóan, kevesebb fertőzést kapnak, mint a főként bébi ételeken táplált társaik.
 

Nyelvünk alakulását mutatja az anyatejen élő babák elnevezése. Ezeket a néhány hónapos, járni, beszélni nem tudó, anyatejet szopizó csöpségeket réges-régen csecs-evőnek hívták.  Az idők folyamán ez a szóösszetétel változott meg és a csecsmő szó vette át a csecs-evő szó szó jelentését.


Az anyatejnél nincs egészségesebb


A vizsgálatok felfedték, hogy az anyatejben  található laktoferrin nevű protein feladata a testidegen baktériumok távoltartása, az anyaméhben pedig ez a protein védi a magzatot a különböző bakteriális fertőzésektől. Könnyen lehet, hogy a laktoferrin lesz a baktériumok elleni harc végső megoldása. A vegyület hatására ugyanis az antibiotikum rezisztens baktériumok is elpusztulnak.

Életünket burokban kellene élni, ha a fertőzések veszélyét el szeretnénk kerülni.

A kutatók eljutottak a protein fragmentáció teljes feltérképezéséhez. A következő lépésben talán képesek lesznek ebből egy olyan új szert kifejleszteni, ami megöli az antibiotikum rezisztensé vált baktérium törzseket. - írja a világtitkai

 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china