.

Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját PortugáliábanA világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában, az első kalandvágyó vendégk csütörtökön tehették próbára bátorságukat a szerkezeten. Az Arouca város közelében lévő, 516 méter hosszú és ezért az Arouca 516 névre keresztelt híd az Aguieiras vízesést és a Paiva-szurdokot köti össze – írja az MTI. 


Az első látogatók

A függőhíd az extrémsportolási lehetőségeiről ismert Arouca Geopark legújabb látványossága. Egyelőre csak a helyiek látogathatják, de hamarosan bárki foglalhat jegyet a hídra. A tibeti stílusú függőhidat két V-alakú toronyból induló acélkábelek tartják. A Paiva folyó 175 méterrel a híd 90 centiméter széles, nyitott fémrácsa alatt folyik.


Eléggé szédítő a magasság
 


Mintha a fellegekbe vezetne


 A korlátot merev hálószerkezet alkotja, a padlózat 127 darab négyméteres modulból áll. A hidat az Itecons portugál stúdió tervezte, megépítése 2,3 millió euróba (900 millió forintba) került és három évig tartott, 2020 júliusában készült el.
 


Az Arouca 516 a világ leghosszabb gyalogos függőhídja címet a 2017-ben átadott svájci Charles Kuonen függőhídtól hódította el, amely 494 méter hosszú. Arról a hídról a Matterhorn, a Weisshorn és a Berni-Alpok látható.

 


MTI.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol