.

Angliát teljesen le fogják fedni a szupertöltőkAnglia lehet az első, ahol öröm lesz elektromos autóval közlekedni

A britek olyan töltőhálózatot építenének ki, amilyenre még nem volt példa Európában.

Az elektromos autózásnak jelenleg két problémája van, ami ráadásul egymást erősíti: az autók egy részének még mindig nincs olyan hatótávolsága, ami a hosszú utak megtételére is alkalmassá tenné a kocsit, a töltőpontok pedig még mindig nincsenek eléggé közel egymáshoz ahhoz, hogy a hatótávolság ne jelentsen problémát. Illetve ott van még egy harmadik hátulütő is: a töltési idő, ami még a gyorstöltés esetén is 20+ perc megállást jelent. Az Egyesült Királyságban viszont leszámolnának ezekkel a problémákkal.

Az Engadget beszámolója szerint az Egyesült Királyság és Északkelet-USA villamosenergia- és földgázhálózatát üzemeltető National Grid komoly beruházást tervez: szupergyors töltőállomásokat akarnak telepíteni országszerte, ami egyszerre számolna le a hatótávolság, a lassú töltés és a gyér infrastruktúra problémájával.

A tervek szerint az autósok 90 százaléka talál majd töltőpontot 80 kilométeren belül, ahol 350 KW-os töltőket helyeznek majd el. Az ehhez szükséges elektromos áramot közvetlenül az ország nagyfeszültségű hálózatából nyerik majd ki. Mindez azt jelenti, hogy az autósok a gyorstöltőkkel 5-12 perc alatt tudják majd feltölteni az autójukat – szemben a mostani 20-40 perccel.

A tervek szerint az autópályák mentén 100 ilyen töltőpontot létesítenének, aminek kiépítése és üzemeltetése nagyjából 500 millió és 1 milliárd font (177-353 milliárd forint) közötti összegbe kerülne. Ez persze nemcsak első ránézésre sok, a számítások szerint azonban mindez 212 forintot jelent/autós/év.

A cég elképzelése szerint ha a töltőhálózat kiépül, az elektromos autózás is sokkal elterjedtebbé válik. Hogy pontosan mikorra végeznének a beruházással, azt egyelőre nem lehet tudni, ám az egyre szigorodó környezeti előírások miatt hamarosan valószínűleg lépniük kell.

hvg

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china