.

Angliában már 1896-ban is büntették a gyorshajtást
Angliában a XIX. század végén büntettek először gyorshajtásért


Walter Arnold 1896. január 28-án a kenti Paddock Wood utcáin hajtott, négyszeresen túllépve a megengedett sebességhatárt. Ez akkoriban óránként 2 mérföld (3,2 kilométer) volt. Igen, ennél még gyalog is gyorsabban lehet haladni, de vegyük figyelembe, hogy a piszkos és büdös autók előtt akkoriban még egy kocsikísérőnek is kellett mennie, aki piros zászlót lengetve figyelmeztette az utasokat a közelgő veszélyre.

Arnold viszont simán beletaposott a gázpedálba, és 8 mérföldes (13 kilométer) óránkénti sebességgel dübörgött végig Paddock Woodon. Képzelhetik, hogy meglepődött a biciklis közlekedési rendőr az őrült vandál láttán! Nem is hagyta annyiban a dolgot: felpattant a biciklijére, és 8 kilométeren át üldözte az ámokfutó Arnoldot. (Akkoriban a kerékpárok is lassúbbak lehettek.) Amikor végre beérte, egy shilling pénzbüntetést szabott ki rá.

Nem tudni, hogy Arnold hogy reagált a történtekre, de valójában jól jött neki az a kis nyilvánosság, amit az eset kavart. Arnold az ország egyik első autókereskedését vezette, ahol a Németországból importált Benz autóit árulta. 1896 és 1899 között a vállalata saját, a Benz modelljeire épülő autókat is tervezett, Arnold Motor Carriage néven.

A brit törvényhozás még ebben az évben elrendelte, hogy a sebességkorlátot növeljék óránként 14 mérföldre (22 kilométer). Szerencsére a zászlós kocsikísérőnek sem kellett a kerekek elé köpnie a tüdejét: innentől fogva már rájuk sem volt szükség a közlekedésben.


A sebesség túllépést elkövető kocsi mása


Index.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china