.

Amikor a magyarázat több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol2018. szeptember 6-án az FBI kiűrítette és lezárta az Új-Mexikói napfigyelő obszervatóriumot. Az intézmény felett egy katonai helikopter is megjelent.  Az obszervatórium weboldala sem árult el sok információt, mindössze annyit tettek ki a netre, hogy a működését előre nem látott körülmények miatt határozatlan időre fel kellett függeszteni. Az FBI szóvivői a sajtó többszöri megkeresésére sem kívánták kommentálni az ügyet
A helyi endőrség sem tudott mit mondani, mivel őket nem értesítette az FBI az akcióról.
 

A kép csak illusztráció

Mivel sem az AURA (Association of Universities for Research in Astronomy), sem az Új-Mexikói Állami Egyetem nem kommentálta az intézkedést, azonnal megindultak a találgatások, hogy itt valami nagy horderejű dologrol lehet szó.

A napokban megjelent hivatalos magyarázatra több, mint tíz napig kellett várni.

"Az intézet internetes kapcsolatán gyermekpornót terjesztettek, aminek forrását megtalálták a gondnok számítógépén.
Több száz illegális fájlt töltöttek le és fel a csillagvizsgáló wifijén keresztül. A gondok eleinte tagadott,  majd kiszámíthatatlan, indulatos viselkedése miatt evakuálták az intézetet


A megfelelő tájékoztatás hiányát a szokásos varázs szavakkal magyarázták: "A nyomozás érdekében nem adhattak felvilágosítást"

Az intézménybe, az azonnali kiürítés után két hét múlva mehettek be a dolgozók.

Mintha sántikálna ez a magyarázat egy ekkora felhajtás után. Ma már technikailag könnyen beazonosítható az a számítgép ahonnan az illegális tartalmat feltöltötték. Ehhez nem kell at FBI, nem kell kizárni a helyi rendőrséget, nem kell katonai helikopter, és nem kell két hét kutakodés az intézetben.

A magyarázat kapcsán felmerült kérdések:
  • A dolgozók azért nem mehettek be két hétig a kiűrített intézetbe, mert a gondnok erőszakos volt?
  • AZ FBI nem tud megállítani egy erőszakkal fenyegetőző gondnokot?
  • Gyermekporno terjesztése miatt kataonai helikoptert kell küldeni a helyszínre?
  • Miért nem értesítették a helyi rendőrséget


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol