.

Amerikában a Tesla vezeti a luxusautók piacátAz elektromos autó nem a jövő, hanem már a jelen.


Tesla Model S
 
2016 harmadik negyedévében az Egyesült Államok autópiacán, a luxusszedánok kategóriájában a Tesla Model S elektromos  luxusautó toronymagasan vezeti az eladási listákat, 9156 darab fogyott belőle, kétszer több, mint a kategóriamásodik Mercedes S-Classéból.
 

Mercedes S

A harmadik, a Mercedestől nem sokkal lemaradva a BMW, a hetes szériával. A kategória többi modelje (Audik, Lexusok, Porschék, Jaguarok, Maserattik) a 2000-es példányszámot sem érték el.
 

BMW 7 sedan

Iparági adatok szerint a Tesla eladásainak körülbelül 55 százalékát veszi föl az Egyesült Államok piaca, tehát a világ többi részén körülbelül még 8700 Model S fogyhatott a harmadik negyedévben.

A piaci sikerek ellenére a pénzügyi elemzők úgy látják, hogy a Tesla még mindig túl gyorsan égeti a pénzét. Az Oppenheimer elemzője szerint a további dinamikus növekedéshez 2018-ig újabb 12,5 milliárd dollár befektetésre lesz szüksége Elon Musk cégének.

A környezetvédelmi szabályzók előírásai az autók károsanyag kibocsájtását egyre alacsonyabb szinten követelik meg, így nem kétséges, hogy a nulla emissziós értékű Tesla jövője biztosított. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a 2017-re ígért, és még a gyártósorra sem került Tesla Model 3 típusra már több, mint 350 ezer megrendelés futott be.
 

Tesla Model 3
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol