.

Amerika a kevésbé rosszat választottaAz Egyesült Államok megválasztott új elnöke, Donald Trump két hónap múlva kezdheti megmutatni, mennyire gondolta komolyan választási ígéreteit..


Az eddigi választásoktól eltérően, az összefonódott pénzügyi elit jelöltje helyett, most ezen a körön kívül álló induló nyerte az amerikai elnökválasztást.
 

Donald Trump

Ez új fejlemény, mivel az eddigi választásokon csupán hangsúlybeli különbségek voltak az elnökségre pályázók politikája közt. Mindegyik mögött ott áltak az egymással is rivalizáló üzleti körök és csupán az volt a választás tétje, az új elnök melyik csoportnak fog jobban kedvezni.   A jelenlegi eldurvult választási kampány nem erről szólt.  Két teljesen különböző habitusú és hátterű jelölt küzdött egymással.  Az egyik jelölt választási ígéretei szerínt meg akarja kavarni az amerikai gazdaság állóvízét, míg a másik folytatná a multinacionális vállalatok számára kedvező poltikát.

Clinton mögött felsorakozott a pénzhatalmi elit által irányított média és kedvező színben tűntették fel jelültjüket. A közváleménykutatók, abban a társadalmi rétegben vizsgálták az esélyeket, akiknek helyzete a jelenlegi gazdaságpolitika folytatásától függ, a helyzetükkel elégedetlen rétegek véleményére nem terjedt ki fgyelmük. Ebben a körben pedig nem Hillary Clintont szerették volna elnöknek.
Clinton nyerését jósoló előrejelzésekkel befolyásolni lehet a bizonytalan szavazókat így egymás után adták ki Clinton vezetéséről szóló közvéleménykutatási adatokat.

Donald Trump kemény ellenszélben kampányolt. A média mindennek elmondta, csak úriembernek nem. Nevezték pojácának, szerencse lovagnak, a politikában dilettánsanak, ráadásul programmját kinevették, és keményen kritizálták.

Érdemes megnézi a két politikusról megjelent képeket és máris kiderül a média irányítói kit szerettek volna az elnöki székben látni.   Képek: Donald TrumpHillary Clinton  

A választópolgárokat Clinton megszavazására befolyásoló média támogatása mégsem hozta meg az ilyenkor megszokott eredményt, nem sikerült a szavazók nagyobb részét Trump ellen hangolni.

A világ demookratikus országaiban tartott választások kampánybeszédeit nem szabad komolyan venni, hiszen sokszor az a politikus sem gondolja komolyan, aki mondja. Igy van ez a jelenlegi helyzetben is. Nem az az érdekes, hogy a jelöltek mit mondanak, hanem az, hogy hatalomra kerülésük után mit cselekszenek.
 

Jót egyiktől sem lehet várni, csak kevésbé rosszat

Clinton eddigi tevékenységéből következtetni lehet mi várna amerikára, ha ő lenne az elnök. Mentalitásáról sok mindent elárultak a nyílvánosságra hozott emailek: folytatni a fegyverkezést, a szíriai háború folytán konfrontáció Oroszországgal, annak összes következményeivel.  

Trump viszont egy ügyes üzletember, aki eddig saját zsebére kamatoztatta üzleti érzékét. Nagy kérdés, ezt a tehetségét mennyire tudja az USA érdekében kibontani. Azt viszont jól látja, hogy a jelenlegi gazdasági és politikai helyzettel már széles tömegek elégedetlenek, tehát változtatni kell. Erre a hangulatra építette kampányát, és az emberek ennek reményében szavaztak rá.
 
Trump elnöksége nem fog csodát hozni. A csoda az amit eddig tett: kiütötte a háttérből irányító pénzügyi elit bábját, Hillary Cintont az elnöki székből.
 
Ez a második pofon a globalista elitnek. Az első a BREXIT volt, ahol a tömegek átírták a hatalmon lévők szándékait.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol