.

Állva kel át az Atlanti-óceánon Rakonczay GáborBő két hónapig tarthat az út.


Ebben a pózban evez 5200 kilométert.
 

Rakonczay Gábor megkezdte hetedik transzatlanti expedícióját a Kanári-szigeteki Gran Canariáról, ennek keretében a világon elsőként egy saját maga által tervezett és épített, kabin nélküli SUP-on evezi majd át az Atlanti-óceánt.

Az előzetes számítások szerint 60-65 napot vesz igénybe, hogy megtegye az 5.200 kilométeres távot.

A kelet-nyugati irányú óceán-átevező szezon legoptimálisabb időszaka decembertől március végéig tart, az elmúlt bő 100 évben pedig kevesebb mint 200 alkalommal sikerült teljesíteni az Atlanti-óceán átevezését egyénileg. Rakonczay Gábor extrémsportoló december közepe óta tartózkodott a Kanári-szigeteki Gran Canarián, ahol folyamatosan készült a világon elsőként teljesítendő extrém kihívásra.
 


Indulás előtt Gran Canarián

A helyszínen az egyedi tervezésű Stand Up Paddle-jének technikai felkészítését, és az expedíció során szükséges felszerelések beszerzését is el kellett végezni. Az 5200 kilométeres távot ezúttal is egyedül készül megtenni: az első 1000-1500 kilométert délnyugat felé, onnan pedig Antigua irányába fordul. Saját tervezésű és építésű SUP-ján, amely mindössze 5 méter hosszú és másfél méter széles, kizárólag a legszükségesebb eszközök férnek el – ez többek között azt is jelenti, hogy Rakonczay az egész utat a szabad ég alatt tölti.

„Az Antarktiszon 917 kilométert gyalogoltam 44 nap alatt, ami fizikailag eddig magasan a legmegterhelőbb expedícióm volt, de veszélyességi faktorban egyértelműen ez a mostani lesz az, amelyik kimagaslik a többi közül. Korábban már kétszer áteveztem az Atlanti-óceánt, 2007-ben párosban, majd 2012-ben szólóban. Az egy 77 napos út volt, ami súrolta a kivitelezhetőség határait, és akkor nem is gondoltam volna, hogy ez egy kabin nélküli hajóval is megvalósítható” 

Az extrémsportoló aktuális pozícióját többek között AIS és GPS-nyomkövető is jelzi majd; ez utóbbiból három is lesz a SUP-ban, amelyek különböző gyakorisággal küldenek nyilvánosan fogható jeleket. Ennek köszönhetően bárki figyelemmel kísérheti a két hónapos út menetét.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol