.

AlfarnateA spanyol falvakat, városkákat bemutató sorozatban  most Alfarnate következik

 

Alfarnate  a hegyek kozti síkságon létesült

Axarquíában az Enmedio, a Palomera és a Jobo hegyek közti fensíkon fekszik Malaga tartomány 880 méter magasan fekvó, mór alapítású városa. Az Alfarnate név, arab eredetű kifejezés, ami az „Al-farnat” -ból származik és  lisztmalmot jelent. Neve először a 9. században jelent meg okiratakon.
A főként mór lakosságú város sokáig békességben élt de a recunguista (mórok kiűzése) idején, 1487. április első napjaiban egy 120 lovas és 500 fős gyalogosból álló keresztény csapat  D. Fernando parancsnoksága alatt elfoglalta. 
Története folyamán mórok és keresztények lakták, aminek emlékére minden évben megrendezik a mór-keresztény fesztivált. Az 1000 lakosú város megórizte az arab építészet stílusjegyeit, amelyek a várost járva sok háznál észrevehetők.. 
 

Az egyik sikátor arab stílisú bejárata

 
A fensíkon olajfa ligetek, mandulafák, zöldséges kertek oldják a környező sziklás hegyek komor hangulatát. A  termékeny területen a mór időkben búzát is termeltek.
 

A városból számos túrista út indul, amely a környező hegyekbe vezet. A Santó Cristo remetelaktól pompás kilátás nyílik az egész fensíkra és Alfarnate városára.
 
 

Alfarnatének nem csak a hangulata vonzza a turistákat, hanem gasztronómiája is. Itt készítik Malaga tartomány leghíresebb ételét a  sopas cachorreñas.-t, szabadon fordítva: kölyöklevest
 

amit a venta de Alfarnate étteremben minden időben lehet  kapni.


Venta de Alfarnate
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol