.

AlbarracínSpanyolország rendkívül gazdag történelmi emlékekkel rendelkező ország. Az ókortól kezdődően minden időszakból maradtak viszonylag jó állapotú építészeti emlékek, amelyek mára a turizmus kedvelt célpontjaivá váltak.
Nem csak egy-egy kiemelkedő jelentőségű építészeti emlék vonzza a látogatókat, mint a segovai római kori vízvezeték, vagy Granadában a mór építészet csodája az Alhambra, hanem azok a jó állapotban megmaradt falvak, városkák, amelyek bepillantást engednek a középkor hangulatába. 
 

Ezek közül az egyik: Albarracin


Albarracin látképe

              
A város címere és elhelyezkedése Spanyolországban
 

Albarracin, Teruel tartományban található 1000 lakosú városka. Fénykora a mór időkre nyúlik vissza. Ekkor Banu Razin berber származású mór család került hatalomra akik uralmuk alatt elérték a város szuverénítását. A mór, közigazgatási rendszerben Taifának nevezett, egy úrhoz tartozó területi egységtől sikerült függetlenedni..
Ebben az időben épült az Andador torony, és az Albarracin kastély. MIndkettő a város védelmi részét képezte.
   
Ez az egyetlen erőd és az egyetlen régészeti helyszín, amelyet jelenleg Aragon Sierra de Albarracin régiójában fel lehet keresni .
 

Kilátás a városra a Plaza Mayor tér felől

A város 1170-ig a mór uralom alatt virágzott, de 1170 körül a mórok és keresztények között létrejött egyezséggel, harc nélkül került az aragoniai és navarrai urak kezére.  Ekkor III. Aragon Pedró navarrai király újjáépíti és átalakítja a várat ami egészen a 16. századik érintetlenül maradt. Az 1500-as évek végén II.Filipe katonaságot telepített a falak közé, ami nem tett jót a városnak. A katonaság elvonulásakor tönkretették és kifosztották az épületeket és a még ott maradt lakosságot.

Szerencsére napjainkra sok látnivaló maradt. A városban három fő rész ismerhető fel.. A felső részen van a legrégebbi lakóterület, a délkeleti lejtőn található a három házból álló nádor komplexum, központi udvarral és a torony melletti katonai laktanyával, majd a hegyoldalon lévő belváros.  
 
 
Belvárosi utcák

Albarracin a várfalról nézve.
A múzeumok és a történelmi hangulat sok látogatót vonz. 

 
Albarracin szerepel a 20 legszebb spanyol falu listáján és pályázik a világörökség megtisztelő címére is.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol