.

Alakul az orwelli világ 

George Orwell 1949-ben megjelent 1984 című regénye olyan disztópia (negatív utópia), amelyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást követel a polgároktól hazugságokkal, félelemkeltéssel és büntetésekkel.

Wikipédia


Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy csak azok utazhatnak majd a nemzetközi járataikon, akik be vannak oltva


Ezt a korlátozást a koronavírus elleni vakcína elérhetősége után kívánják bevezetni. Alan Joyce  a Qantas légitársaság vezetője azt nyilatkozta, hogy a belföldi légi közlekedéshez koronavírus oltás nem szükséges, de az Ausztráliába érkező és onnan induló nemzetközi járatokon az oltás "szükségszerűség" lesz.

Vagyis az egészséges embereknek is be kell oltatni magukat azzal az elkapkodva kifejlesztett vakcínával, aminek hosszútávú hatásai ismeretlenek. Ez olyan kényszerítés ami ellenkezhet az emberek szabad akaratával. MI van, ha valaki jobban fél az oltás melléhatásaitól, mint a koronavírustól? Az maradjon a fenekén akkor is, ha pénze, és egészsége is rendben van!  Ez az orwelli állam, amikor egyre szorosabbá vállik a béklyó a polgárok körül. 
Ma még csak egy légitársaság kivánja a kötelező oltást bevezetni, de ki tuda mi lesz holnap? Lehet, hogy hamarosan csak úgy mehetünk be egy élelmiszer boltba, ha visszük az oltási bizonyítványt? Tavaly még kinevettük volna azt aki olyat mond,  hogy két hétig mindenkit be fognak zárni a lakásába. Elképzelhetetlen volt.

Ebben az évben az emberi szabadságjogok a mélypontra kerültek. Tavasszal, a békeidőben példátlan teljes kijárási tilalalmat  kellett átélnünk, de most sem lehetünk nyugodtak, újabb korlátozásokkal, keserítik meg életünket, amik természetesen mind a mi érdekünkben vannak, Ezekkel a korlátozó rendeletekkel pont azon emberek életét teszik tönkre, akik érdekében meghozták a korlátozásokat.
   
Spanyolországban az idegenforgalom több millió embernek biztosított megélhetést. Most ezeknek az embereknek kihúzták a talajt a lábuk alól, mindezt azért, hogy néhány tízezer idős ember néhány évvel tovább élhessen. (legalábbis ez a hivatalos indoklás.) De mi lesz a létbizonytalanságba került emberekkel tartalékaik felélése után?

Sok vezető beosztású orvos, nagy tudású szakember fejti ki vélemányét, miszerint ezt a vírust úgy kellene kezelni, mint egy erős influenza járványt. Úgy tűnik szavaik süket fülekre találnak. 

A legtöbb ember nem is tud róla, hogy két éve a jelenlegi koronavírusnál súlyosabb influenzajárvány söpört végig a világon, ami  az USA-ban 8%-os halálozással járt, és mégsem állt le a gazdaság,  (952 ezer influnzával kórházba került betegből 86 ezer halálozott el.) 

A jelenlegi koronavírus járvány halálozási rátája 2%. A vírus elkerülésére hozott intézkedések nem csökkentették ezt a 2%-os mortalitást, de az előrejelzések szerint jelentősen csökkentik az országok GDP-jét, ezáltal lakóik életszínvonalát.

Az emberek egyre inkább elégedetlenek és nem értik ezeket a korlátozásokat. Leginkább azt tapasztalják, ha ismeretségi körükben valaki elkapta ezt a "halálos"vírust, a súlyosabb esetek kivételével, néhány hét alatt kigyógyult belőle

Szigorú felügyelett alatt élünk. Nem mehetünk szabadon egyik városból a másikba, családi unnepeinket sem lehet teljes kétszámmal megtartani.  Esténként minden bezár a provincákban eltérő időben kezdődően éjszakai kijárási tilalom van. Ezen tilalmak megszegőit súlyosan büntetik.

Az orwelli világ alakulását mindenki a saját bőrén tapasztalhatja           

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol