.

Akkor most mi van a Marson? 
Lassan hozzászokunk, hogy a fősodratú mádiák beállítottságuk és tulajdonasaik szája íze szerint közlik a híreket. Sok érdekesség kimarad, és vannak események amelyek nem pont úgy történtek meg, ahogy bemutatják, és olyanok is vannak amik meg sem történtek.
Igy van ez a "tudományos" világ híreivel is. Egyszer a volt kanadai védelmi miniszter bejelenti, miszerint az amerikai kormánynak  munkakapcsolata van a füldönkívüliekkel, máskor meg tagadnak minden ilyen kapcsolatot.
Ember legyen a talpán aki eligazodik a szándékos félrevezetés, és az alternatív médiákban megjelent hírek közt.
A legújabb kérdőjeleket a Mars körüli anomáliák teszik a hírek mögé. Talán ez a legismertebb kép, ami bejárta a világsajtót. Sokan ennek alapján vannak meggyőződve a marsi életről. A NASA által közzétett képek közül több is érdekes részleteket tartalmaz.
        Különös szikla(?), mintha valamilyen ősi élőlény lenne                  A hegyoldalban feltűnő női arc
Vagy itt van alul ez a kép amit az olasz Matteo Ianneo fedezett fel a Google Mars Map-on. A hely koordinátái:
Latitude 33 ° 12'29 .82 "N, 12 ° 55'51 .21" W
Ha valaki beüti a keresőbe az "arcok a marson", vagy rámegy az Ufo Sightings Daly oldara, egész sorozatot láthat az ilyen vagy hasonló képekből. Ezek lehetnek természeti jelenségek, lehetnek tudatos alkotások, lehetnek a véletlenek művei, és lehet egy tréfás kedvű Google alkalmazott csínytevése, egyenlőre nem lehet eldönteni mi az igazság.
Mindenki beállítottsága és az eddig tapasztalatai alapján ítélje meg a képeket.
Így tett ezzel David Vose is, aki ezekből a képekből összeállított videón nem kevesebbet állít, mintsem hogy a NASA elrejti a Mars valódi arculatát a nyílvánosság elől.
"Ez nem olyan, mint más Mars videók, ezen nem sziklák láthatóak, melyek úgy néznek ki, mint például egy gyík. Ezek valódi képek, színeiben módosítva és megfelelő fénnyel ellátva. Továbbá el lett távolítva a piros és barna szín, mellyel a NASA festette meg a képeket.
 
Az Új Világtudat nem volt rest és letöltötte az eredeti képet Ami így néz ki.

A kép módosításához a Gimp grafikus programot (ingyenes) használta, amellyel eltávolította a piros és barna színt.
Ez lett az eredmény
Érdekes a csíkozás, leginkább egy mezőgazdaságilag megművelt síkság utakkal ellátott parcelláihoz hasonlít. 
 
David Vose szerint a színezéssel a NASA a marsi civilizáció nyomait kívánja eltűntetni.  Meggyőződése, hogy a Marson már van civilizáció, amelyik már elért olyan szintre, hogy akár egy hatalmas arc szerű alkotást is létre tudjon hozni. Ha felvetődik a kérdés, minek kell olyan alkotásokat létrehozni amit csak magasból lehet látni, akkor meg kell kérdezni a Nazca vonalak alkotóit. Ezeket is csak a levegőből lehet látni, és egyenlőre sem a régészeknek sem a tudósoknak nincs fogalmuk arról miért is készítették. (Pedig ezek itt vannak a földön!)

Akárhogy is van, már megint olyan kérdések merültek fel amire az egyszeri ember nem tudhatja a választ. Akik meg tudják, azok vagy hallgatnak, vagy semmitmondó nyilatkozatokkal jelentéktelenítik el a megmagyarázhatatlant.
Fősodratú médiák híven követik ezeket a tendenciákat, és legtöbbször nagyobb teret adnak az X Faktorban történteknek, mintsem az emberiség jövőjét befolyásoló híreknek.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol