.

Akkor most mennyire kell félni a koronavírustól?
Kik és milyen arányban halnak meg a fertőzés következtében?
Csak a halottak számát ismerjük, a tényleges ferőzöttek számát nem.

Már a vízcsapból is pánikkeltő koronavírus hírek szólnak és minden nap erősítik a több  hónapja  sulykolt félelemeket.
 

Valóban ennyire kell rettegni?

 
A vírusos statisztik mindenütt hamis képet mutatnak, azon egyszerű okból, hogy ismeretlen a fertőzöttek valós száma. A pontos adatokhoz a teljes lakosságot kellene tesztelni, nem csak egy töredékét. Most minden statisztika a lakosság töredékén végzett tesztekhez viszonytja a mortalitást.

Olaszországban a hivatalos adatokhoz képest hatszor többen fertőződhettek meg az új koronavírussal egy reprezentatív felmérés szerint. Majdnem 1,5 millió ember, az olasz népesség 2,5 százaléka eshetett át a fertőzésen. Amennyiben ezt az adatot tekintjük valósnak, akkor a halálozás 2 százalék körül mozog a hivatalosan propaga 14 százaléka helyett.
 

Ráadásul Olaszország népesságe igencsak elüregedett. Évente 100 elhalálozott időskorú embert  csak 67 újszülött pótol, pontosabban nem pótol. 


Tésztát gyúr a 82 éves olsz nagyi.

 
Ebben a járványban Olaszország a koronavírus elrettentő példájaként szerepel, pedig az elhalálozások nem haladják meg egy átlagos év halálozási számait. Amennyiben a statisztikák mélyére nézünk, a többi orzágban is hasonló, vagy még kedvezőbb halálozási arányokat láthatunk. 

Nem mondhatjuk, hogy a koronavírus végzetes, hiszen Spanyolországban 100 év feletti idősek is kigyógyultak a fertőzésből.
 

María Branyas 113 éves korában gyógyult meg
 
De aki már 50 éves kora előtt tönkretette szervezetét az még egy egyszerű megfázástól is félhet.  Az ukrán labdarúgó-válogatott orvosát, Anton Hudajevet, jobb hijján a koronavírus áldozatához sorolták
 
Anton Hudajev 48 évesen halálozott el
 
Félni leginkább az egészségtelen életmódot követő korai öregségtől kell, amikor már egy influenza szerű fertőzés is végzetes következményekkel jár.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol