.

Aki megkapja a koronavírus fertőzést, már írhatja is a végrendeletét?A média koronavírusos hírkavalkádja leginkább ezt a félelmet ültette el az emberekben. 
Lassan köztudottá válik, hogy a  koronavírus-fertőzés az esetek nyolcvan százalékában csak enyhe tüneteket okoz, vagy teljesen tünetmentes marad. Ezeket az embereket rendszerint senki sem teszteli, így valójában senki nem tudja mekkora a koronavírus fertőzöttek halálozási aránya.

Április első napjaiban a Stanford  egyetem kutatói Amerikában önálló kutatásba kezdtek. 3300 Santa Clara-i lakost teszteltek és  az eredmények szerint minden 66. ember bizonyult koronavírus által fertőzöttnek. Ez alapján úgy becsülték, akár 80-szor több lehet a valós fertőzött, mint amit a hivatalos adatok mutatnak. Ezek a kaliforniai adatok jellemzőek lehetnek a járvány által legjobban éríntett területeken is. Amennyiben ez bebizonyosodik, úgy a koronavírus halálozási rátája a töredékére csökken.

A Johns Hopkins Egyetem által, hivatalos adatok alapján közreadott folyamatosan frissülő vírusjelentés szerint a teszttel igazolt fertőzöttek 7 százalékának halálát lehet a koronavírussal kapcsolatba hozni. Mára az is kiderült, hogy ezeknek a haláleseteknek legnagyobb része az öregek otthonában élőknél történt, és leginkább a már meglévő súlyos betegségek végstádiumát gyorsította fel a koronavírus.

Azt, hogy valójában mennyi embert fertőzött meg a vírus, egyenlőre senki nem tudja. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy a két évvel ezelött lezárult, 2017-2018-as világméretű influenza járvány csak az Egyesült államokban közel 9 százalékos halálozási aránnyal végződött.  (952 ezer kórházban ápoltból pár száz hijján  80 000 haltak meg.) Ezt az adatot érdemes összehasonlítani  koronavírus hiányos teszteléseiből számított 7 százalékos halálozási rátájával. Ezen adatok alapján az akkori influenza járványt súlyosabbnak kell megítélni mint a mostani koronavírust.

Az emberek 80 százalékán tünetmentesen, vagy csak enyhe tünetekkel jelentkező vírus elleni intézkedések viszont beindították a gazdasági világválságot, melynek súlyos következményeiről a szakemberek még becslésekbe sem merészkednek, Ezzel ellentétben a két éve lezajlott influenza járványról sokan nem is tudnak, a mindenapi életben nem okozott fennakadást.

Jelenleg egyedül Svédország az ahol a koronavírus által okozott megbetegedések súlyosságát nem tartották veszélyesebbnek egy nagyobb influenza járványénál és nem állították le a gazdaságot. Nincsenek kijárási, utazási, korlátozások, működnek a gyárak, nyitva vannakaz éttermek, és iskolába járhatnak a gyerekek.

Az országok legnagyobb része a magánszféra és gazdaság befagyasztásával kívánja a vírus terjedését megakadályozni, míg a sorból kilógó Svédország a nyájimmunitás kialakulásában, az emberek természetes immunrendszerében bízik.

Melyik módszer a jobb? A járvány lezajlása után kiderül.
  
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china