.

87 napig élt másfél négyzetméteren az Atlanti-óceánonSpanyolországból indult és 87 nap után Floridában ért partot. Minivitorlásán egyedül szelte át az Atlanti-óceánt az osztrák Harald Sedlacek.  A 32 éves vitorlázó az első, aki a 16 láb (4,88 méter) hosszú hajókategóriában, segítség és megállás nélkül kelt át az óceán északi féltekén.

Sedlacek január 16-án szállt vízre a spanyolországi Gijón kikötőjében Fipofix nevű hajójával. Két nappal korábban vissza kellett fordulnia, mert robotpilótája felmondta a szolgálatot, és meg kellett várnia a javításhoz szükséges pótalkatrészeket.
Eredetileg 40 nap alatt szerette volna teljesíteni az utat, de a téli viharok és a robotpilóta újabb meghibásodása miatt ez lehetetlenné vált.

87 nap után nagy az öröm Palm Beach kikötőjében

Sedlaceknek 9500 kilométeres útján másfél négyzetméteren szorongott. Ennyi az egyetlen védett hely, a kabin alapterülete. Célja elérésekor végső élelmiszertartalékait élte fel, napi kalóriaadagját már többször is a normális szükséglet felére, 1100 kalóriára kellett csökkentenie.

Az utolsó héten a Bahamák körüli erős hajóforgalommal és viharokkal is meg kellett küzdenie.

Ausztriába április 22-én várják vissza, majd május 18-án újra kifut a kikötőből, hogy ezúttal a másik irányban, nyugatról keletre szelje át az Atlanti-óceánt ismét megállás és segítség nélkül. (MTI)

"Fipofix" auf dem Atlantik

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol