.

50 dzsihadista várja, hogy lecsaphasson Nagy-BritanniábanA párizsi és brüsszeli terrortámadásokat követően több mint 50 szélsőséges dzsihadista várja, hogy akcióba lépjen Nagy-Britanniában.


A párizsi és brüsszeli terrortámadásokat követően több mint 50 szélsőséges dzsihadista várja, hogy lecsaphasson Nagy-Britanniában.

Az MI5 és más terrorellenes egységek jelenleg legalább 25 előkészítési fázisban levő terrorcselekményt vizsgálnak, amely az Iszlám Államhoz, vagy az Al-Kaidához fűzódik.

A nyomozók attól tartanak, hogy az “alvó sejtek” csak arra várnak, hogy megkapják a zöld lámpát ezeknek a végrehajtására.

A brit titkosszolgálat egy korábbi tagja elmondta: “A terrorellenes hatóságok körében mindenki arra számít, hogy támadás éri a szigetországot.”

A fours szerint nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem az, hogy mikor.

“Semmi okunk feltételezni, hogy megszűnik a Nagy-Britanniát ért fenyegetettség” - fogalmazott.

A brit hatóságok összesen 450 potenciális gyanúsítottat tartanak megfigyelés alatt, ami nem a 24 órás megfigyelésüket jelenti, hanem azt, hogy tisztában vannak a nagyobb volumenű történésekkel.

50 dzsihadistát azonban rendkívül szoros megfigyelés alatt tartanak a rendőrök.


Mindenkit nem lehet megfigyelés alatt tartani

A legnagyobb fenyegetést azok az alvó sejtek jelentik, akikre az MI5-nak nincsen rálátása. A titkosszolgálat ügynökei folyamatosan monitorozzák a mecseteket, és más radikális találkozókat, hogy rábukkanjanak ezekre a társaságokra. Az ilyen sejtek rendkívül váratlanul képesek lecsapni esélyt sem hagyva a hatóságoknak arra, hogy megelőzzék a vérontást.

atv.hu / Mirror

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol