.

42 év után találta meg gazdája az ellopott kocsit 

A veterán Austin Healy visszatért eredeti tulajdonosához

Amerikában a 60-as években nagy becsülete volt az európai sport kocsiknak. A Los Angelesben élő Robert Rassell is ilyenre vágyott. 1967-ben végre megvette álmai kocsiját, egy angol kétüléses Austin Healy-t. Nem sokáig örülhetett szerzeményének, mivel egyik  reggel üresen találta a ház előtti parkolóhelyét.

Az alatt a rövid idő alatt míg a tulajdonában volt, nagyon megszerette, későbbi feleségét is ezzel a kocsival tett autós kiránduláson ismerte meg. A lopás nagyon elkeserítette, de az élet kocsi nélkül is ment tovább. Azonban sosem adta fel a reményt, hogy egyszer megtalálja ellopott kedvencét.

Rendszeresen figyelte az Austin hirdetéséeket, régebben az újságokban, majd a neten, mig 42 év után egy internetes hírdetési oldalon vélte felfedezni régi kocsiját. Eleinte csak a gyanú élt benne, de amikor megtudta a kocsi alvázszámát, bizonyossá vált, hogy az ő kocsiját hirdetik.


Korabeli hirdetés, és a nyomra vezető kép


Rassell már Texasban él és a kaliforniai város rendőrségénél tett bejelentést, hogy kutassák fel az általa megtalált Austint. Miután a Los Angeles-i és a philadelphiai rendőrség együttműködése folytán megtalálták a gépkocsit, már semmi akadálya nem volt, hogy Russell ismét beszállhasson régóta nem látott kedvencébe

Annak idején háromezer dollárért vette a kocsit, amely most nagyjából 23 ezret ér. Azonban Russell hangsúlyozta, nem az autó ára miatt vadászott rá oly hosszan, hanem mert komoly érzelmi értéket képvisel számára és feleségének is.


Russel és felesége a visszakapott kocsi előtt
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol