.

208 tagú a szűk család: 42 feleség és 166 gyerek.A világ legnagyobb családjaként emlegetik Tchikutenyéket. A családfő, Francisco Sabalo Pedro. Az angolai férfinek 52 feleségétől 243 gyermeke született. Mára kevesebben vannak, tíz felesége már nem él vele, gyermekei közül is többen meghaltak, így jelenleg 208 tagú a szűk család: 42 feleség és 166 gyerek. Az unokák és dédunokák százai ezen felül egészítik ki az Angola délnyugati részén, Giraul do Meióban élő famíliát.

A hetven éves Francisco Tchikuteny Angola függetlenné válása előtt a portugál gyarmatosító hadseregben szolgált, családja kapcsán a paradicsom és a bibliai pár jut eszébe: "Az Édenkertben először Ádám és Éva csak ketten voltak, majd benépesítették a világot. Mindannyian Ádám és Éva gyermekei vagyunk!" - tette hozzá a családfő.


A családfő Francisco Sabalo Pedro
 

Néhány évvel ezelőttig az indiai, szintén hetven éves Ziona Chan családját emlegették a világ legnagyobb famíliájaként. A férfi 39 feleségétől 94 gyerek született, gyerekekkel és unokákkal együtt 180-an vannak.

Az angolai Tchikutenyék viszont összesen több mint háromszázan.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol